Giorgos Papanikolaou


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2018
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Μαργαρίτα, 46 ετών φιλόλογος

Ετικέτες
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | ΠΑΙΔΕΙΑ | ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ


2012-03-05 13:07:02


Μπέτυ: 
... Μπράβο σε ορισμένους καθηγητές, οι οποίοι μετά το σχολείο διδάσκουν παιδιά που δυσκολεύονται οικονομικά στο να κάνουν φροντιστήρια!!

2012-02-23 13:34:32


Κώστας: 
... Το νέο σύστημα από πότε θα αρχίσει να ισχύει; Έχει καταλάβει κανείς πως θα λειτουργεί τελικά;;

2012-02-01 14:14:02


Ματίνα: 
... Ας προσπαθήσει κάποιος να συνομιλήσει με μηνύνατα με κάποιο δεκαεξάχρονο νέο!! Είναι τραγική η συνομιλία.. Θέλεις μεταφραστή...

2012-01-20 11:27:25


Βάσω: 
... Με τα greeklish ξεχνάμε να γράφουμε ελληνικά!!

2011-12-10 16:52:59


Παντελής: 
... ευτυχώς που αγωνίζονται εναντίον των greeklish οι Αρβύλα...

2011-11-28 20:55:06


Δωρα: 
... Και εγώ φιλόλογος είμαι γλυκιά μου αλλά εδώ και δυο χρόνια κάνω την τσεκαδορο, σε νυχτερινό μαγαζί στην Κοζάνη. Έλα να σε κερασω κανένα ποτό....

2011-11-22 16:36:52


Άσπα: 
... Πολύ ωραίος στίχος από τον εθνικό μας ποιητής. Πολύ ωραία προσπάθεια η ιστοσελίδα σας κ. Παπανικολάου. Πρέπει να προτρέψετε τους επισκέπτες σας να γράφουν τα σχόλια τους με ελληνικούς χαρακτήρες και να αποφεύγουν τα greeklish.
Ευρ. Επιτροπή: 747 εκ. ευρώ στην μάχη για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα
05.02.2013

Στρασβούργο, 05.02.2013

«747 εκατομμύρια ευρώ κινητοποιούνται συνολικά για δράσεις που εστιάζουν στην απασχόληση και στην επιχειρηματικότητα των νέων» σημειώνει ο Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης κ. Λ. Αντόρ απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου. Σε μια περίοδο όπου η νεανική ανεργία στην Ελλάδα ξεπερνάει το 57% καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ε.Ε., η Επιτροπή εκτιμάει ότι περίπου 180.000 νέοι Έλληνες θα επωφεληθούν άμεσα από την κινητοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.


 

Στην γραπτή απάντησή του προς τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, ο Ούγγρος Επίτροπος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σχέδιο δράσης που προσφάτως ανακοίνωσαν οι ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση της συνεχούς αύξησης της ανεργίας των νέων, σημειώνοντας πως το κόστος του ανέρχεται στα 490 εκατομμύρια ευρώ. Τονίζει μάλιστα πως από το ποσό αυτό, τα 430 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Πιο αναλυτικά, 310 εκατομμύρια, 90 εκατομμύρια και 30 εκατομμύρια θα καταβληθούν από τα επιχειρησιακά προγράμματα «Ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων», «Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση» και «Εθνικό αποθεματικό για απρόβλεπτα», αντίστοιχα. Το υπόλοιπο των πόρων θα καλυφθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα»). Τα εν λόγω ποσά θα διατεθούν σε δράσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ανάλογα με τα προσόντα, προγράμματα μαθητείας σε συνδυασμό με την κατάρτιση στο χώρο εργασίας, ή την έγκριση προγραμμάτων για τη μετάβαση των νέων από το σχολείο στην εργασία.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Η ανεργία και ο αποκλεισμός των νέων από την κατάρτιση κοστίζει ετησίως στην Ελλάδα 6 δις ευρώ σύμφωνα με την Επιτροπή, καθιστώντας το πρόβλημα αυτό στενά συνδεδεμένο με την μάχη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η αδυναμία άλλωστε της πλέον παραγωγικής ομάδας του πληθυσμού να βρει μια θέση εργασίας -πέρα από τις οικονομικές - έχει και τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις, οι οποίες και πρέπει άμεσα και ως απόλυτη προτεραιότητα να αντιμετωπιστούν. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης έρχονται ως συνέχεια των ποσών που αναφέρει η Επιτροπή, και αναμένουμε την συνέχιση των πρωτοβουλιών και τον άμεσο θετικό αντίκτυπο των αποτελεσμάτων τους για να αναστραφεί και να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα».

[ Επιστροφή ]