Giorgos Papanikolaou


ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Οι νόμιμοι μετανάστες θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε
Αρμάντο, 39 ετών μηχανικός αυτοκινήτων

Ετικέτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΔΙΕΘΝΗ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – ΑΣΥΛΟ | ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ | ΑΝΑΠΤΥΞΗ | ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ


2012-05-14 14:39:36


Φάνης: 
... Δεν έχω πρόβλημα με τους νόμιμους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και φορολογούνται και εκείνοι κανονικά! Το πρόβλημα είναι οι παράνομοι που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στον ελληνικό λαό!!

2012-02-29 12:52:49


Πέτρος: 
... Αν τελικά οι έλληνες μείωναν έστω και λίγο κυρίως τις οικονομικές τους απαιτήσεις, είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός και των νόμιμων, αλλά και των παράνομων μεταναστών θα περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό.

2012-02-09 14:24:43


Μάχη: 
... Είναι φοβερό αυτό το πράγμα που συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας!!!Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ούτε το μεσημέρι πλέον!!

2012-01-13 11:10:51


Πέτρος: 
... Ας κατεβάσουν πρώτα οι Έλληνες τις τιμές τους αναλογικά με αυτά που προσφέρουν και μετά έχουν κάθε δικαίωμα να αγανακτούν..

2011-11-22 20:54:44


Φώτης: 
... Ρε Φάνη επειδή απ" ότι βλέπω αισθάνεσαι και πολύ Έλληνας, μάθε πρώτα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρας. Ως πολύ Έλληνας πρέπει να ξέρεις ότι τα greeklish σκοτώνουν τη γλώσσα μας. Από εκεί και ύστερα ο ελληνικός πολιτισμός δίδαξε στον κόσμο την ενσωμάτωση. Έλληνες εισίν οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες έλεγε ο Ισοκράτης.

2011-11-22 17:33:01


Ειρήνη: 
... Καλά ρε Φάνη...χαλάρωσε!άνθρωποι είναι και αυτοί.

2011-11-22 16:38:38


Fanis Hellas: 
... Oi ksenoi mas pairnoun tis douleies. Na fugoun. Exw oi ksenoi.
Ενεργοποίηση ευρωπαϊκών μηχανισμών έκτακτης ανάγκης για την στήριξη της Ελλάδας στον τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης
15.10.2013

- Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου

Βρυξέλλες, 15.10.2013

«Για λόγους αλληλεγγύης, και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη πίεση που αντιμετώπισε η Ελλάδα, η Επιτροπή είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει και πάλι φέτος τους υφιστάμενους μηχανισμούς έκτακτης ανάγκης, μετά από αίτημα της Ελλάδας. Ένα ποσό, ύψους 2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, καθώς και ένα άλλο, ύψους 4 εκατ. ευρώ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες πρόκειται να καταστούν διαθέσιμα». Αυτή είναι η απάντηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου, αρμόδιας για θέματα εσωτερικών υποθέσεων κα. Σεσίλια Μάλμστρομ, σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.


Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Ιούνιο στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει περαιτέρω τις ετήσιες ανάγκες της χώρας για την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Παράλληλα, παραθέτοντας στον Έλληνα ευρωβουλευτή στοιχεία αναφορικά με τους ευρωπαϊκούς πόρους που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από τα τέσσερα Ταμεία του Γενικού Προγράμματος «Αλληλεγγύη και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» (Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής, Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες και Ταμείο ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών), η Σουηδή Επίτροπος ανέφερε πως για την περίοδο 2008-2013, χορηγήθηκαν στην Ελλάδα κονδύλια συνολικού ύψους 360,7 εκατομμυρίων ευρώ. «Το ευρωπαϊκό επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τους πόρους από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία ανήκει στο παρελθόν» δήλωσε ο κ. Παπανικολάου και υπογράμμισε: «Οι πραγματικές ανάγκες της χώρας μας και των υπολοίπων κρατών μελών του ευρωπαϊκού νότου – όπως με τον τραγικότερο τρόπο αποδεικνύει η Λαμπεντούζα - απαιτούν όχι μόνο έκτακτα χρηματοδοτικά μέσα αλλά και μόνιμα εργαλεία που θα διασφαλίζουν την αλληλεγγύη και την δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των κρατών μελών όπως για παράδειγμα τη θέσπιση ενός μηχανισμού εσωτερικής (εντός της ΕΕ) μετεγκατάστασης μεταναστών, ο οποίος θα βασίζεται σε μια ρήτρα ανακατανομής σύμφωνα με ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες για κάθε κράτος μέλος».

[ Επιστροφή ]