Giorgos Papanikolaou


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ταχεία απονομή δικαιοσύνης
Κατερίνα, 51 ετών εισαγγελέας πρωτοδικών

Ετικέτες
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ | ΑΝΑΠΤΥΞΗ | ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


2012-05-14 14:29:39


Ματίνα: 
... Ευτυχώς η δικαιοσύνη τελικά δεν είναι πάντα τυφλή!!

2012-04-24 18:35:41


Στάθης: 
... Μπορεί ο χρόνος αναμονής για την τελική απόφαση μίας δικαστικής διαμάχης να είναι μεγάλος, αλλά αν το τελικό αποτελέσμα είναι υπέρ σου, τότε το μέγεθος της ικανοποίησης δε συγκρίνεται με τίποτα!!

2012-02-13 15:24:31


Γιάννης: 
... Πολλοί νομίζω θέλουν να βρουν το δίκιο τους μέσω της νόμιμης οδού, αλλά τα παρατάνε γιατί το να βγει μία απόφαση απαιτεί τουλάχιστον 4 χρόνια!! Δεν θα μπορούσε να μειωθεί αυτός ο χρόνος προκειμένου να μπορεί να επικρατήσει η τάξη;;;

2011-11-22 10:17:06


Πέγκυ: 
... 4-5 χρόνια για να πάρεις διαζύγιο.

2011-11-20 21:43:44


Dimitris: 
... Ε,βέβαια, αν χρειάζεται 4 και 5 χρόνια για να βρεις το δίκιο στο δικαστήριο, είναι δικαιοσύνη αυτή;

2011-11-16 21:45:58


kostas: 
... Δυστυχώς η δικαιοσύνη είναι κατώτερη των περιστάσεων στις μέρες μας
Συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας της Ε.Ε.
12.09.2013

Γ. Παπανικολάου: «Απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών» - Παραδοχή Επιτρόπου Άντορ για την ανάγκη μεγαλύτερης συνεργασίας -

Στρασβούργο, 12.09.2013

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναφορικά με την στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρουσία του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και ένταξης, κ. Λάσλο Άντορ, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Παπανικολάου υπογράμμισε πως η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών έχει διττή επίπτωση στην ασφάλεια της Ε.Ε. Αφενός, στο εσωτερικό των κρατών μελών ενισχύονται εξτρεμιστικές τάσεις, αφετέρου κράτη μέλη των οποίων τα σύνορα αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. καλούνται να αντιμετωπίζουν συχνά δυσανάλογες πιέσεις μεταναστευτικών ροών για λογαριασμό ολόκληρης της Ε.Ε.


Απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανικολάου, ο Ούγγρος Επίτροπος παραδέχτηκε το έλλειμμα αλληλεγγύης στην Ευρώπη σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η ασφάλεια της Ε.Ε. απαιτεί πράγματι στενή συνεργασία και περισσότερη αλληλεγγύη».

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε:

«Το πρόγραμμα της Στοκχόλμης εμπεριέχει πολύ σημαντικά δεδομένα, κάποια από τα οποία καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τα χρόνια που πέρασαν. Και στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας έγιναν κάποια βήματα και έχουμε σημειώσει πρόοδο. Διερωτάται όμως κανείς, αν φτάσαμε στο επίπεδο εκείνο να πιάσουμε τους στόχους του Προγράμματος της Στοκχόλμης.  Νομίζω η απάντηση στο ερώτημα αυτό – και απευθύνομαι στον αξιότιμο Επίτροπο που αναφέρθηκε σε αυτό – είναι όχι. Δεν καταφέραμε σήμερα να φτάσουμε στα επίπεδα της αλληλεγγύης που το ίδιο το πρόγραμμα προβλέπει, που η Συνθήκη προβλέπει. Δεν φτάσαμε δηλαδή στη δίκαιη κατανομή των βαρών, σε συγκεκριμένους από τους πυλώνες που περιγράφει το πρόγραμμα για την εσωτερική ασφάλεια.

Κουβεντιάζαμε στην ολομέλεια σήμερα – πριν από αυτή την συζήτηση – για τις προκλήσεις σε σχέση με τις εξελίξεις στην Συρία και στην Αίγυπτο. Ένα από τα ζητήματα που κουβεντιάσαμε, είναι οι μεγάλες ροές αιτούντων άσυλο που θα φθάσουν στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης. Και θέλω να δώσω έμφαση ακριβώς σε αυτό το σημείο. Για να έχουμε εσωτερική ασφάλεια θα πρέπει να έχουμε και ολοκληρωμένη προστασία των εξωτερικών μας συνόρων. Και αναμένουμε πολλά βεβαίως και από την νέα πρόταση που σύντομα ελπίζουμε ότι θα ψηφιστεί για την EUROSUR.

 

Είμαστε στο επίπεδο να πιστεύουμε σήμερα ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και πραγματική αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών για αυτό το ζήτημα; Η απάντηση δεν είναι δυστυχώς θετική. Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου ορισμένα κράτη μέλη επιβαρύνονται δυσανάλογα σε σχέση με άλλα. Αυτό έχει και αποτέλεσμα και την ανάπτυξη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, σε πολλές χώρες. Το ζούμε καθημερινά, το καταλαβαίνουμε να ενισχύεται όσο περνάει ο καιρός και βεβαίως αυτό συνδέεται άμεσα και με τον εξτρεμισμό. Καταλαβαίνει κανείς ότι όλα αυτά τελικά έχουν ως αποτέλεσμα και η ίδια η εσωτερική μας ασφάλεια να μην είναι αυτή που θα θέλαμε. Βεβαίως έχουμε πολλά να κάνουμε, βεβαίως έχουμε πετύχει σημαντικά βήματα είναι όμως, μεγάλες οι προκλήσεις για την συνέχεια και αναμένουμε στις επόμενες προτάσεις της Επιτροπής συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση». 

[ Επιστροφή ]