Giorgos Papanikolaou


ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
Προστατέψτε τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας
Γιάννης, 31 ετών ξεναγός

Ετικέτες
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΔΙΕΘΝΗ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΠΑΙΔΕΙΑ | ΑΝΑΠΤΥΞΗ


2012-05-25 13:57:28


Στέφανος: 
... Φέρτε πίσω επιτέλους τα αγάλματά μας!!!

2012-04-24 19:12:56


Πάνος: 
... Το κύπελλο του Σπύρου Λούη επιτέλους επέστρεψε εκεί που πραγματικά ανήκει... Στην Ελλάδα...

2012-03-29 13:38:02


Στεφανία: 
... Πως είναι δυνατόν να κλέβουν τόσο εύκολα ανεκτίμητης αξίας κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;; Ούτε σε αυτόν τον τομέα υπάρχει ίχνος ασφάλισης;;

2012-02-09 14:36:54


Ελπίδα: 
... Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Εκεί ζητούσαμε χρηματική αποζημίωση, που με όλο αυτό το αρνητικό κλίμα εις βάρος μας δεν υπήρχε περίπτωση δυστυχώς να μας δικαιώσουν... Εδώ ζητάμε το θησαυρό που μας ανήκει!!!

2012-02-09 14:34:08


Τάσος: 
... Πολύ ωραία όλα αυτά που λες βρε Ελπίδα, αλλά εδώ δεν είδες την απόφαση για το Δίστομο;; Μετά από αυτό περιμένεις να μας "δικαιώσουν" και να μας δώσουν πίσω όλα όσα μας ανήκουν;;;;;

2012-02-09 14:30:59


Ελπίδα: 
... Δε νομίζω ρε Τάσο να έχουμε καμία εξέλιξη επί του θέματος!! Άλλωστε οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις για τη χώρα μας υπερκαλύπτουν οποιοδήποτε άλλο γεγονός!! Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να ελπίζουμε...

2012-02-01 14:10:36


Τάσος: 
... Κάποια στιγμή δεν είχε γίνει έντονος λόγος για την επιστροφή των αγαλμάτων στη χώρα μας;; Αλήθεια υπάρχει καμία εξέλιξη επί του θέματος;;;

2012-01-16 02:56:09


Άκης: 
... Φέρτε πίσω τα αγάλματα στη χώρα μας!!!

2011-12-06 21:56:54


Νίκη: 
... Είναι κρίμα να καταστρέφονται τα μνημεία μας από ορισμένα "άτομα", αν μπορούμε να τα αποκαλέσουμε έστω και έτσι, τα οποία αντί να κάνουν μία ήρεμη και ειρηνική πορεία, καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους!!!

2011-11-20 21:40:01


dv: 
... δικιο εχεις
Συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιχειρηματικότητα
21.11.2013

Γ. Παπανικολάου: «Η διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στη στήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων»
 
Στρασβούργο, 21.11.2013
Την ανάγκη να στηριχθούν οι νέες επιχειρήσεις (startups) στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της Ε.Ε. υπογράμμισε  ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου μιλώντας από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, στην κοινή συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για θέματα βιομηχανίας και ανταγωνιστικότητας, κ. Αντόνιο Ταγιάνι, ο κ. Παπανικολάου τόνισε πως τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας των νεοφυών επιχειρήσεων δεν οφείλονται στις «κακές» ιδέες αλλά κυρίως στην αδυναμία εξεύρεσης πιστώσεων και κεφαλαίων. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής κάλεσε την Επιτροπή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποδεσμεύσει πόρους προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε τα επιχειρηματικά αντικίνητρα που δημιουργεί η ύπαρξη περίπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών στα κράτη μέλη.»
 
Συγκεκριμένα ο κ. Παπανικολάου τόνισε:
«Ακόμη και σε αυτό το πολύ δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συρρικνώνονται και μειώνονται, βλέπουμε φωτεινά παραδείγματα. Στις χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως είναι η Ελλάδα, βλέπουμε φυτώρια νέων επιχειρήσεων, βλέπουμε startups από ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με εμπνεύσεις, με ιδέες, με νέες προτάσεις, βλέπουμε νέες επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις πρότυπα οργάνωσης και λειτουργίας.
 
Εδώ βρίσκεται η διέξοδος από την κρίση. Τις έχουμε αυτές τις δυνατότητες. Είναι σωστά όσα αναφέρθηκαν από τους ομιλητές και όσα ανέφερε ο Επίτροπος, ότι δηλαδή το πρόγραμμα COSME και το Erasmus για τους νέους επιχειρηματίες μπορούν να βοηθήσουν καθοριστικά.
 
Αυτό που δεν ειπώθηκε όμως είναι ότι, παρά τη διάθεση των ανθρώπων αυτών, έχουμε χαμηλά ποσοστά επιτυχίας των νέων επιχειρήσεων. Τούτο δεν συμβαίνει, σύμφωνα με τις μελέτες, επειδή δεν υπάρχουν καλές ιδέες αλλά επειδή υπάρχει έλλειμμα στις πιστώσεις, έλλειψη επενδυτικών κεφαλαίων, έλλειμμα τεχνογνωσίας και εμπειρίας. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι, για το επόμενο διάστημα, χρειάζεται παροχή τεχνογνωσίας στις νέες επιχειρήσεις, χρειάζεται ενημέρωση, χρειάζεται να αξιοποιήσουμε εμπροσθοβαρώς αυτά τα κονδύλια και χρειάζεται, βεβαίως, να αποφύγουμε τον σκόπελο της κάθε λογής γραφειοκρατίας στο κάθε κράτος μέλος.»
[ Επιστροφή ]