Giorgos Papanikolaou


ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Δεν αντέχω άλλο τα καυσαέρια και το νέφος της πόλης!
Βαρβάρα, 43 ετών τροχονόμος

Ετικέτες
ΑΣΦΑΛΕΙΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ


2012-05-25 13:31:50


Γωγώ: 
... Άντε να έρθει ο Σεπτέμβρης να μπει σε λειτουργία ο πράσινος δακτύλιος!!

2012-01-20 11:32:51


Μάκης: 
... Κανένας σεβασμός στους ποδηλάτες!Κάθε ημέρα παίρνω το ποδήλατό μου για να πάω στη δουλειά μου και κάνω το σταυρό μου που φτάνω ζωντανός!!

2012-01-13 11:15:30


Ελπίδα: 
... Πότε θα γίνουν επιτέλους ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα;;;

2011-11-22 17:31:54


Ηλίας: 
... πότε επιτέλους θα τεθεί σε εφαρμογή ο πράσινος δακτύλιος;

2011-11-22 17:31:18


Σπύρος: 
... Νέφος ε; αφού έχουμε μαζευτεί όλοι στην πόλη!

2011-11-22 16:12:16


Σταμάτης: 
... Η βαρβάρα και ο βάρβαρος; χαχα
Με μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση του Ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου για την αναθεώρηση του κώδικα συνόρων Σένγκεν
12.06.2013

-  Θετικές για την Ελλάδα προσθήκες-

Στρασβούργο, 12.06.2013

Με 598 ψήφους υπέρ, 31 κατά και 60 αποχές, εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται στο Στρασβούργο έκθεση για την  τροποποίηση του κώδικα συνόρων Σένγκεν. Ο εισηγητής από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Ευρ. Επιτροπή, ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, τόνισε ότι η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων, εμπεριέχει σημαντικές προβλέψεις με ελληνικό ενδιαφέρον αφού μεταξύ άλλων: α) ενδυναμώνονται  οι συνοριακοί έλεγχοι των κρατών μελών του χώρου Σένγκεν, β) ενισχύεται η αλληλεγγύη, γ) προβλέπεται η διενέργεια ελέγχων κατά τη διάρκεια της διέλευσης σκάφους εντός των χωρικών υδάτων του οικείου κράτους μέλους, δ) συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση αναφορά στο Δίκαιο της Θάλασσας και η υποχρέωση τρίτων κρατών που γειτνιάζουν με κράτος μέλος να σέβονται τα οριζόμενα από αυτό, ε) ενισχύεται ο χώρος Σένγκεν με την περαιτέρω συμβολή ευρωπαϊκών οργανισμών που έχουν ενεργή παρουσία και στην χώρα μας, όπως ο  FRONTEX, και, στ) προβλέπεται η σύναψη συμφωνιών με τρίτες χώρες για την καλύτερη αποτελεσματικότητα των συνοριακών ελέγχων.


Παράλληλα, παρεμβαίνοντας από το βήμα της Ολομέλειας του ΕΚ στη συζήτηση για τον χώρο Σένγκεν που διεξήχθη την Τρίτη το βράδυ, ο κ. Παπανικολάου καταλόγισε επικίνδυνη άγνοια της λειτουργίας, των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων των κρατών μελών που συμμετέχουν στον ενιαίο χώρο, σε όσους δηλώνουν ανεύθυνα πως δίνοντας ταξιδιωτικά έγγραφα σε παράνομους μετανάστες λύνουν το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών σε μια χώρα.

Ο κ. Παπανικολάου από το βήμα της Ολομέλειας τόνισε:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τελική συμφωνία για το πακέτο Σένγκεν, συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Θέλω να συγχαρώ τους συναρμόδιους για τον φάκελο συναδέλφους και να αναφέρω, ότι παρακολούθησα από κοντά και εγώ την όλη προσπάθεια ως εισηγητής για μια τρίτη έκθεση για την τροποποίηση και αναθεώρηση του κώδικα και της Συνθήκης Σένγκεν σε άλλα σημεία, τα οποία ολοκληρώσαμε σε πρώτη ανάγνωση χωρίς κανένα πρόβλημα και που ψηφίζονται την Τετάρτη.

Ο χώρος Σένγκεν και η ελεύθερη κυκλοφορία εντός του χώρου, παραμένει μια από τις πλέον προωθημένες μορφές συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διέπεται από πολύ συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας, πολύ δε περισσότερο απαιτεί τον σεβασμό του απ' όλα τα κράτη μέλη. Με δυο λόγια: η ορθή διακυβέρνησή του, η επιτυχία του, εξαρτώνται από την προσήλωση όλων των κρατών μελών. Και είναι προφανές πως μονομερείς ενέργειες υπονομεύουν τη συνολική προσπάθεια, τραυματίζουν το αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη που απαρτίζουν συνολικά τον χώρο Σένγκεν.

Επομένως, ανεύθυνες δηλώσεις ή ακόμη και πολιτικές διακηρύξεις φανερώνουν απλώς άγνοια της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άγνοια των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων όσων συμμετέχουν στις πιο προωθημένες ευρωπαϊκές πολιτικές. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα: εκείνοι που για παράδειγμα πιστεύουν, ότι δίνοντας ταξιδιωτικά έγγραφα σε παράνομους μετανάστες, λύνουν το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών σε μια χώρα, δεν γνωρίζω αν έχουν αντίληψη της πραγματικότητας, σίγουρα πάντως δεν έχουν καμία απολύτως γνώση και αντίληψη του πνεύματος και του τρόπου λειτουργίας του χώρου Σένγκεν. Δεν έχουν προφανώς καμία αντίληψη σε σχέση με τα αποτελέσματα σ' αυτόν τους τον λόγο.»

[ Επιστροφή ]