Giorgos Papanikolaou


VENDREDI 19 =AVRIL 2024
All work and no joy makes Jack a dull boy
Roberto, 56 ans Cadre bancaire

TAGS
POLITIQUE | ECONOMIE | DÉVELOPPEMENT


2012-03-16 13:04:56


Ηλίας: 
... Τελικά τι θα γίνει με τη συγχώνευση Alpha Bank και Eurobank; Ναυάγησε και αυτή η ιδέα;

2012-02-13 15:08:50


Μάκης: 
... Ευτυχώς δεν ήταν εργάσιμη ημέρα η χθεσινή... Θα θρηνούσαμε πολλά άτομα σήμερα.. Αλλά γιατί τόσος μίσος στις τράπεζες;;;

2012-01-20 10:50:01


Κώστας: 
... Γιατί ρε Γιάννη να μην μπορεί να σταθεί;;Τόσα χρόνια πως στεκόταν;;

2011-11-28 21:28:57


ΓΙΑΝΝΗΣ: 
... Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα ;;;;

2011-11-28 20:39:06


ΔΗΜΗΤΡΗΣ τασιοπουλος: 
... Είμαι ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ σε οικονομικό τμήμα του ελληνικού πανεπιστημίου. Κύριε ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Σας συγχαίρω γι αυτήν την διαφορετική και καινοτόμα μορφή επικοινωνίας. θα ήθελα την γνώμη σας για τα σενάρια που συζητιούνται στην Ευρώπη για το ευρώ. Σενάριο 1 : θα υπάρχουν δυο ευρώ. Το κόκκινο και το μπλε. Τι θα σήμαινε αυτό για την Ελλάδα; Πάντως στην διεθνή βιβλιογραφία σημαίνει ύφεση και διάλυση της ευρωζώνης. Σενάριο 2 : εθνικά νομίσματα. Για μικρές χώρες όπως η χώρα μας, θα είχαμε υποτίμηση της αξίας της περιουσίας μας. Γιατί κάτι τέτοιο να το θέλει η Γερμανία απο την στιγμή που αυτήν την στιγμή είμαστε οι καλύτεροι πελάτες της ;;;; Σενάριο 3 : ευρω ελεγχόμενο απο την Γερμανία. Εδώ όμως δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί η εθνική κυριαρχία;;;; Περιμένοντας την απάντηση σας, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

2011-11-28 19:48:45


ΛΟΥΚΑΣ: 
... Ρομπερτο ποια είναι η προοπτική του ευρώ για την Ε.Ε.;;;;;;

2011-11-22 09:51:35


Μαρία: 
... Δύσκολες εποχές για golden boys.

2011-11-22 09:29:49


Δημήτρης: 
... Αν και Golden boy, δυστυχισμένος φαίνεται ο Ρομπέρτο.
Συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιχειρηματικότητα
21.11.2013

Γ. Παπανικολάου: «Η διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στη στήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων»
 
Στρασβούργο, 21.11.2013
Την ανάγκη να στηριχθούν οι νέες επιχειρήσεις (startups) στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της Ε.Ε. υπογράμμισε  ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου μιλώντας από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, στην κοινή συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για θέματα βιομηχανίας και ανταγωνιστικότητας, κ. Αντόνιο Ταγιάνι, ο κ. Παπανικολάου τόνισε πως τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας των νεοφυών επιχειρήσεων δεν οφείλονται στις «κακές» ιδέες αλλά κυρίως στην αδυναμία εξεύρεσης πιστώσεων και κεφαλαίων. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής κάλεσε την Επιτροπή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποδεσμεύσει πόρους προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε τα επιχειρηματικά αντικίνητρα που δημιουργεί η ύπαρξη περίπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών στα κράτη μέλη.»
 
Συγκεκριμένα ο κ. Παπανικολάου τόνισε:
«Ακόμη και σε αυτό το πολύ δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συρρικνώνονται και μειώνονται, βλέπουμε φωτεινά παραδείγματα. Στις χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως είναι η Ελλάδα, βλέπουμε φυτώρια νέων επιχειρήσεων, βλέπουμε startups από ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με εμπνεύσεις, με ιδέες, με νέες προτάσεις, βλέπουμε νέες επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις πρότυπα οργάνωσης και λειτουργίας.
 
Εδώ βρίσκεται η διέξοδος από την κρίση. Τις έχουμε αυτές τις δυνατότητες. Είναι σωστά όσα αναφέρθηκαν από τους ομιλητές και όσα ανέφερε ο Επίτροπος, ότι δηλαδή το πρόγραμμα COSME και το Erasmus για τους νέους επιχειρηματίες μπορούν να βοηθήσουν καθοριστικά.
 
Αυτό που δεν ειπώθηκε όμως είναι ότι, παρά τη διάθεση των ανθρώπων αυτών, έχουμε χαμηλά ποσοστά επιτυχίας των νέων επιχειρήσεων. Τούτο δεν συμβαίνει, σύμφωνα με τις μελέτες, επειδή δεν υπάρχουν καλές ιδέες αλλά επειδή υπάρχει έλλειμμα στις πιστώσεις, έλλειψη επενδυτικών κεφαλαίων, έλλειμμα τεχνογνωσίας και εμπειρίας. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι, για το επόμενο διάστημα, χρειάζεται παροχή τεχνογνωσίας στις νέες επιχειρήσεις, χρειάζεται ενημέρωση, χρειάζεται να αξιοποιήσουμε εμπροσθοβαρώς αυτά τα κονδύλια και χρειάζεται, βεβαίως, να αποφύγουμε τον σκόπελο της κάθε λογής γραφειοκρατίας στο κάθε κράτος μέλος.»
[ Retour ]