Giorgos Papanikolaou


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
All work and no joy makes Jack a dull boy
Ρομπέρτο, 56 ετών στέλεχος τράπεζας

Ετικέτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΑΝΑΠΤΥΞΗ


2012-03-16 13:04:56


Ηλίας: 
... Τελικά τι θα γίνει με τη συγχώνευση Alpha Bank και Eurobank; Ναυάγησε και αυτή η ιδέα;

2012-02-13 15:08:50


Μάκης: 
... Ευτυχώς δεν ήταν εργάσιμη ημέρα η χθεσινή... Θα θρηνούσαμε πολλά άτομα σήμερα.. Αλλά γιατί τόσος μίσος στις τράπεζες;;;

2012-01-20 10:50:01


Κώστας: 
... Γιατί ρε Γιάννη να μην μπορεί να σταθεί;;Τόσα χρόνια πως στεκόταν;;

2011-11-28 21:28:57


ΓΙΑΝΝΗΣ: 
... Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα ;;;;

2011-11-28 20:39:06


ΔΗΜΗΤΡΗΣ τασιοπουλος: 
... Είμαι ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ σε οικονομικό τμήμα του ελληνικού πανεπιστημίου. Κύριε ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Σας συγχαίρω γι αυτήν την διαφορετική και καινοτόμα μορφή επικοινωνίας. θα ήθελα την γνώμη σας για τα σενάρια που συζητιούνται στην Ευρώπη για το ευρώ. Σενάριο 1 : θα υπάρχουν δυο ευρώ. Το κόκκινο και το μπλε. Τι θα σήμαινε αυτό για την Ελλάδα; Πάντως στην διεθνή βιβλιογραφία σημαίνει ύφεση και διάλυση της ευρωζώνης. Σενάριο 2 : εθνικά νομίσματα. Για μικρές χώρες όπως η χώρα μας, θα είχαμε υποτίμηση της αξίας της περιουσίας μας. Γιατί κάτι τέτοιο να το θέλει η Γερμανία απο την στιγμή που αυτήν την στιγμή είμαστε οι καλύτεροι πελάτες της ;;;; Σενάριο 3 : ευρω ελεγχόμενο απο την Γερμανία. Εδώ όμως δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί η εθνική κυριαρχία;;;; Περιμένοντας την απάντηση σας, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

2011-11-28 19:48:45


ΛΟΥΚΑΣ: 
... Ρομπερτο ποια είναι η προοπτική του ευρώ για την Ε.Ε.;;;;;;

2011-11-22 09:51:35


Μαρία: 
... Δύσκολες εποχές για golden boys.

2011-11-22 09:29:49


Δημήτρης: 
... Αν και Golden boy, δυστυχισμένος φαίνεται ο Ρομπέρτο.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας και χαρτογράφηση περιοχών υψηλού κινδύνου
03.10.2013

Απάντηση στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου

Βρυξέλλες, 03.10.2010

Η Επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία χαρτών για περιοχές με υψηλή πιθανότητα συγκέντρωσης πληθυσμού που διατρέχει κίνδυνο φτώχειας, δηλαδή με εισόδημα χαμηλότερο του 60% του εθνικού διάμεσου εισοδήματος. Το έργο που πραγματοποιείται από κοινού με την Παγκόσμια Τράπεζα, αναμένεται να παραδώσει χάρτες φτώχειας για ορισμένα κράτη μέλη το αμέσως προσεχές διάστημα. Αυτό τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης κ. Λάσλο Άντορ απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.


Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα των αστέγων, ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε πως τα διαρθρωτικά ταμεία κατά τον νέο πολυετή δημοσιονομικό προϋπολογισμό (2014-2020) θα πρέπει να κατευθύνουν σημαντικούς πόρους για την στήριξη της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας. Συμμεριζόμενος την άποψη του κ. Παπανικολάου, ο Επίτροπος Άντορ σημείωσε πως η Επιτροπή εξετάζει τις τρέχουσες τάσεις του αριθμού των αστέγων στην ΕΕ, τις ορθές πρακτικές των κρατών μελών και τα βασικά στοιχεία των ολοκληρωμένων στρατηγικών για τους άστεγους, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της ΕΕ, μεταξύ άλλων, μέσω της χρήσης των διαρθρωτικών ταμείων της. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η δέσμευση της Επιτροπής για την περαιτέρω ενσωμάτωση των θεμάτων κοινωνικής πολιτικής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και την έκδοση ειδικών συστάσεων κατά χώρα είναι δεδομένη. Τέλος, υπενθύμισε πως η Επιτροπή χρηματοδοτεί και διαδίδει τα αποτελέσματα των θεματικών μελετών και έργων κοινωνικού πειραματισμού, όπως τα έργα Housing First Europe και Work in Stations, τα οποία θα προσφέρουν καινοτόμες, νέες προσεγγίσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης στέγης.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Η ανάγκη χαρτογράφησης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων έχει επανειλημμένως τεθεί από την πλευρά μας ήδη από τον Οκτώβριο του 2010. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής που παρουσιάζει υψηλό ποσοστό οικονομικά πολύ αδύναμων πληθυσμών, ώστε κατά περίπτωση να ληφθούν και οι κατάλληλες πολιτικές για την ανακούφισή τους. Ασφαλώς ως προς το τελευταίο – όπως επιβεβαιώνει και η Επιτροπή – σημαντικό ρόλο θα κληθούν να διαδραματίσουν τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία. Για την χώρα μας, όπως και για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., ο χρόνος δημοσίευσης αυτών των αποτελεσμάτων συμπίπτει και με την έναρξη του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (2014-2020) δίνοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και να κατευθύνει, στοχευμένα, πόρους από τα νέα διαρθρωτικά ταμεία στους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη».  


[ Επιστροφή ]