Giorgos Papanikolaou


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
τι θα γίνει με την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων;
Αγγελική, 34 ετών δικηγόρος

Ετικέτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ | ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


2012-03-16 12:59:51


Γωγώ: 
... Ας ήταν το μόνο που έπρεπε να γίνει από πλευράς πολιτείας στο δικηγορικό κόσμο και θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι!!

2012-02-09 15:00:43


Πέτρος: 
... Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό!! Και ελπίζω όσο πιο γρήγορα γίνεται!! Θα μας βοηθήσει πολύ!!!

2011-11-22 10:05:18


Αγγελική: 
... Να σου πω εγώ τι θα γίνει συνωνόματη: Τίποτα!!
Σημαντικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα μεταναστευτικά ρεύματα στη Μεσόγειο
24.10.2013
Γ. Παπανικολάου: Ισχυρή βάση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη και καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών

Στρασβούργο, 24.10.2013

Κοινό ψήφισμα σχετικά με τα μεταναστευτικά ρεύματα στη Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα ανοιχτά της Λαμπεντούζα υπερψήφισε την Τετάρτη η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής συντονιστής της ομάδας του ΕΛΚ στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Γιώργος Παπανικολάου έκανε λόγο για σημαντικές αναφορές που επιτρέπουν στην Ελλάδα να είναι περισσότερο αισιόδοξη, αναφορικά με την αλληλεγγύη και την συνεργασία που στο μέλλον θα επιδείξει η Ε.Ε. σε θέματα αντιμετώπισης μεταναστευτικών ροών.
 
Συγκεκριμένα, στο κοινό ψήφισμα υπογραμμίζεται η σημασία του επιμερισμού της ευθύνης στον τομέα του ασύλου και συνιστάται η δημιουργία ενός μηχανισμού, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, με σκοπό την μείωση της πίεσης που ασκείται σε εκείνα τα κράτη μέλη που υποδέχονται μεγαλύτερους αριθμούς αιτούντων άσυλο και δικαιούχων διεθνούς προστασίας, είτε σε απόλυτους αριθμούς είτε αναλογικά (Άρθρο 7). «Είναι ένα ακόμη επίσημο κείμενο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που με τόση σαφήνεια αναγνωρίζει ένα πρόβλημα που πάγια αναδεικνύει η  Ελλάδα», υπογραμμίζει ο κ. Παπανικολάου. Στις θετικές για την Ελλάδα αναφορές  θα πρέπει να προστεθούν επίσης, το αίτημα του ΕΚ για αύξηση του προϋπολογισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) και για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαχείρισης της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών (FRONTEX), η σημασία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των εθνικών ακτοφυλακών, η ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης της μετανάστευσης, η θέσπιση αυστηρών ποινικών κυρώσεων κατά όσων διακινούν ανθρώπους και η ανάγκη αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και τρίτων χωρών.
 
Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Το Κοινοβούλιο με το παρόν ψήφισμα και υπό το βάρος της τραγωδίας στην Λαμπεντούζα, καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα της μετανάστευσης. Είναι όμως επείγουσας σημασίας οι συστάσεις αυτές να βρουν ανταπόκριση και να υιοθετηθούν άμεσα από το Συμβούλιο, από το οποίο και σήμερα αναμένουμε συγκεκριμένη τοποθέτηση. Οι βάσεις έχουν τεθεί, ο δρόμος όμως παραμένει δύσκολος και χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, ώστε να αποφασιστούν και να εφαρμοστούν μηχανισμοί αλληλεγγύης στην Ε.Ε. που θα αμβλύνουν τις σημαντικές πιέσεις που δέχεται η χώρα μας και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Μεσογείου».
[ Επιστροφή ]