Giorgos Papanikolaou


ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
γυναίκα-ελεύθερη επαγγελματιας: Μια δύσκολη εξίσωση
Καρολίνα, 47 ετών οδηγός ταξί

Ετικέτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ | ΑΝΑΠΤΥΞΗ | ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ


2012-03-16 12:56:42


Ηλιάνα: 
... Αν ανοίξουν τελικά το επάγγελμα των ταξί, τότε πραγματικά δεν θα μπορούμε να ζήσουμε! Δεν έχουμε που δεν έχουμε δουλειά, αν γίνει και αυτό τότε καήκαμε!

2012-02-23 12:57:46


Τέλης: 
... Λέτε να μας δώσουν και λεφτά για να τα κλείνουμε πιο εύκολα πλέον;; Κάτι αντίστοιχο με αυτό που γινόταν πριν κάποια χρόνια και ξεφύτρωσαν τα μαγαζιά σαν μανιτάρια;;;

2012-02-09 14:21:59


Νεφέλη: 
... Αν συνεχίσουμε τελικά να πληρώνουμε χαράτσι για μία ζωή όπως λεγεται δεν νομίζω τελικά να μείνει ανοιχτό μαγαζί για μαγαζί!!!!

2012-02-01 13:45:11


Σόφη: 
... Μία απορία έχω..Οι αστυνομικοί καθημερινά μας κόβουν κλήσεις για το ότι αφήνουμε τους πελάτες σε μη επιτρεπτά σημεία γι" αυτούς!Αλήθεια αν σταματάμε στη μέση του δρόμου και τους αφήνουμε θα συνεχίσουν να μας κόβουν κλήσεις για ανάρμοστη οδική συμπεριφορά;;;;

2012-01-20 11:34:18


Γιώτα: 
... Μόλις χώρισα..Πως θα τα βγάλω πέρα με τρία ανήλικα παιδιά και δουλειά, χωρίς τη βοήθεια κανενός;;;

2012-01-13 10:46:04


Μαρία: 
... Ξέρει κανείς να μου πει αν υπάρχουν ακόμη προγράμματα περί γυναικείας επιχειρηματικότητας;;

2011-11-22 09:31:24


Φωτεινή: 
... που να ήταν και μητέρα...άλυτη η εξίσωση
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προβληματισμός για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων 4G
26.09.2013

-Απάντηση στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου -

Βρυξέλλες, 26.09.2013

«Η Επιτροπή είναι προβληματισμένη για τους αργούς ρυθμούς ανάπτυξης των γρήγορων ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων στην ΕΕ και τον χαμηλό βαθμό διείσδυσης των υπηρεσιών αυτών, καθώς μόνο η Γερμανία, η Εσθονία και η Σουηδία διαθέτουν σήμερα εκτεταμένα δίκτυα 4G. Συνολικά, πρόσβαση σε δίκτυα 4G διαθέτει μόλις το 26% των νοικοκυριών στην Ε.Ε. Στην Ελλάδα, όπως και σε πολλά άλλα κράτη μέλη, τα δίκτυα 4G ουσιαστικά δεν καλύπτουν εκτεταμένες περιοχές και τα απολαμβάνουν μόλις το 2,2% του πληθυσμού». Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιας για θέματα Ψηφιακών Τεχνολογιών κα. Νέιλι Κρους έπειτα από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.


Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι οι διαφορετικές οικονομικές συνθήκες στα κράτη μέλη και η ικανότητα των επιχειρήσεων να επενδύσουν στην νέα τεχνολογία δημιουργούν σοβαρές ανισότητες στην επέκταση του 4G, και απευθυνόμενος προς την Επιτροπή την κάλεσε να αναλάβει δράσεις προς αποφυγή δημιουργίας ψηφιακού χάσματος στην Ε.Ε. Η Επίτροπος Κρους αναγνώρισε πως η οικονομική κρίση έχει συμβάλει στη μείωση των επενδύσεων σε υποδομές σε ορισμένα κράτη μέλη, και υπογράμμισε πως 14 κράτη μέλη (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) έχουν υποβάλει αίτηση για παρέκκλιση από την υποχρέωση που υπέχουν βάσει του Προγράμματος Πολιτικής για το Ραδιοφάσμα (RSPP) ώστε να ανοίξουν τη ζώνη των 800 MHz για την ασύρματη ευρυζωνικότητα. Εννέα από τις αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές, ενώ η ελληνική αίτηση εκκρεμεί. Ωστόσο, η Επιτροπή καθιστά σαφές ότι έχει μέχρι τώρα υιοθετήσει αυστηρή γραμμή και οι παραπάνω παρεκκλίσεις θα πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο.

«Η Επιτροπή σκοπεύει να αντιμετωπίσει την έλλειψη συντονισμού στην εκχώρηση ραδιοφάσματος στην ΕΕ, δρομολογώντας μια πρωτοβουλία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου με στόχο τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς στον χώρο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Η πρωτοβουλία αυτή αφορά τομείς όπως ο συγχρονισμός της εκχώρησης ραδιοφάσματος, η επαρκής και σταθερή διάρκεια ισχύς των αδειών, η ίση μεταχείριση και οι όροι αδειοδότησης», ανέφερε τέλος η Ολλανδή Επίτροπος.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Οι νέες τεχνολογίες είναι ευθέως ανάλογες με την ανταγωνιστικότητα μιας οικονομίας. Οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στην ασύρματη ευρυζωνικότητα, ιδίως ενόψει του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (2014-2020), οφείλουν να αναγνωρίζουν και να υποστηρίζουν τις οικονομίες εκείνων των κρατών μελών που τα τελευταία χρόνια πλήττονται από την κρίση. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη αναμένουμε περισσότερο θαρραλέες πρωτοβουλίες από την Επιτροπή προς αυτήν την κατεύθυνση».

[ Επιστροφή ]