Giorgos Papanikolaou


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι
Χαρίκλεια, 47 ετών δημόσιος υπάλληλος

Ετικέτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ | ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


2012-05-25 13:40:18


Σίσυ: 
... Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που να κοιμούνται στην κυριολεξία στην καρέκλα τους εν ώρα εργασίας;; Ντροπή!!!!!!!!!!!

2012-03-16 13:03:13


Τόνυ: 
... Το ήξερε κανείς ότι ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου που τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση είναι Έλληνας;;;

2012-02-17 15:03:46


Μάχη: 
... Δυστυχώς το Δημόσιο έχει παρεξηγηθεί πολύ!! Σίγουρα υπάρχουν αρκετά άτομα που δε δουλεύουν, αλλά κανείς όμως δε μιλάει και δεν αναφέρεται στους καλούς και τίμιους!!

2011-12-10 16:56:13


trelopaido: 
... Xarikleia thn epoxh pou mpikes den eixe ASEP, pes mas pws ta kataferes...?

2011-11-22 09:55:15


Θέμις: 
... Και να μην ήσασταν όλοι ίδιοι, τώρα με το μισθολόγιο της πείνας θα γίνεται όλοι αδιάφοροι και αναποτελεσμτικοί.
Ενίσχυση φορέων και ιδρυμάτων για παιδιά στην Ελλάδα από το νέο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προαναγγέλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
17.09.2013

Σημαντική απάντηση του Επιτρόπου Λάσλο Άντορ στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου 

Βρυξέλλες, 17.09.2013

Στην πρόσφατη συζήτηση αναφορικά με τα χρηματοδοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρότυπα νηπιοτροφεία και φορείς φροντίδας παιδιών στην Ελλάδα παρενέβη ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και ένταξης, κ. Λ. Άντορ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.


Συγκεκριμένα, σε αναφορά του κ. Παπανικολάου και με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του Πρότυπου Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, καθώς και άλλων ιδρυμάτων με ισχυρή κοινωνική συμβολή στην Ελλάδα, ο Ούγγρος Επίτροπος τόνισε πως η πρόταση της Επιτροπής για ένα Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους κατά τη νέα δημοσιονομική περίοδο της Ε.Ε. (2014-2020) προβλέπει ότι τα παιδιά που κινδυνεύουν από τη φτώχεια θα μπορούσαν να αποτελούν μια συγκεκριμένη ομάδα στόχο. «Κάθε δημόσιος φορέας ή μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει υλική βοήθεια, καθώς και τα ενδεχόμενα συνοδευτικά μέτρα, θα μπορούσε να είναι δικαιούχος του Ταμείου, υπό την προϋπόθεση ότι επιλέγονται βάσει δίκαιων και διαφανών κριτηρίων» υπογράμμισε ο κ. Άντορ.

Εξάλλου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος διαβεβαίωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή πως την περίοδο 2014-2020 στο πλαίσιο του θεματικού στόχου «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προτείνονται επενδυτικές προτεραιότητες, όπως η «ενεργητική ένταξη» και η «βελτίωση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, στην υγειονομική περίθαλψη και σε κοινωνικές υπηρεσίες γενικού συμφέροντος» που μπορούν να επιλεγούν προς στήριξη για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε: «Η πρόταση για τη θέσπιση ενός Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τις πλέον αδύναμες κοινωνικά ομάδες κατά την νέα δημοσιονομική περίοδο της Ε.Ε. (2014-2020) έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον. Καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Επιτροπής, Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ολοκληρώνονται, η έγκριση δημιουργίας και η στήριξη του συγκεκριμένου ταμείου, με όσο το δυνατόν περισσότερους κοινοτικούς πόρους, ασφαλώς και θα ωφελήσει την χώρα μας. Αφενός, θα ανακουφίσει φορείς και ιδρύματα που αντιμετωπίζουν χρηματοδοτικά προβλήματα, αφετέρου θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτά σε παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα».

[ Επιστροφή ]