Giorgos Papanikolaou


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Πράσινη καραμέλα κάνατε την πράσινη ανάπτυξη.
Άννα-Μαρία, 38 ετών μέλος περιβαλλοντικής οργάνωσης

Ετικέτες
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | ΥΓΕΙΑ


2012-03-16 13:16:04


Σάκης: 
... Μπορούμε όλοι να ενισχύσουμε την πράσινη ανάπτυξη, αρκεί να το θέλουμε πραγματικά.

2012-02-13 15:28:17


Τάσος: 
... Αυτή η πλατεία Ομονοίας είναι σαν το γεφύρι της Άρτας... Αν φτιάχνανε κάποιο συντριβάνι εμπνευσμένο από αρχαία Ελλάδα θα έμπαινε κανείς στη διαδικασία να το καταστρέψει;;;;;

2012-01-16 02:52:05


Σούλα: 
... Εδώ προσπαθούν να βάλουν λουλούδια σε ορισμένα σημεία στην Αθήνα και την επόμενη ημέρα δεν υπάρχουν!!

2012-01-13 00:11:14


Κατερίνα: 
... Ας αλλάξουμε πρώτα τον τρόπο που σκέφτεται και πράττει ο καθένας μας και ας μη ρίχνουμε κατ" ευθείαν τα βάρη σε άλλους!!

2011-11-29 22:45:45


nikos: 
... otan milage o karamanlis gia prasini anaptuksi kapoioi gelagane..

2011-11-22 17:35:33


Χρύσα: 
... Αφού έσωσε την οικονομία ο Παπακωνσταντίνου τώρα θέλει να σώσει και το περιβάλλον

2011-11-22 16:08:26


Faidra: 
... Nai i proti fora 8a einai pou 8a epivlli8oun kiroseis gia tetoia 8emata. den idronei to auti tous. ferte pisw ti birbili.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Παραποιημένες ετικέτες με κρέας αλόγου διαπιστώθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.
09.04.2013

Σύμφωνα με δεδομένα που κοινοποιήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (έκθεση προόδου της 20.3.2013), σε όλα τα κράτη μέλη, εξαιρουμένης της Λετονίας και της Ρουμανίας, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εμπορίας προϊόντων που περιέχουν κρέας αλόγου και φέρουν παραποιημένες ετικέτες. Αυτό απάντησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα υγείας και πολιτικής καταναλωτών κ. Τ. Μπορτζ έπειτα από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Παπανικολάου.


Στο ερώτημά του, ο κ. Παπανικολάου θέλησε να πληροφορηθεί από την Επιτροπή, τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την προστασία των καταναλωτών στην ΕΕ. Ο κ. Μπορτζ απάντησε πως η Επιτροπή έχει δραστηριοποιηθεί τόσο σε πολιτικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο για τον συντονισμό των ερευνών που εκκρεμούν στα αντίστοιχα κράτη μέλη. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Επιτροπή εξέδωσε σύσταση, με την οποία απευθύνει έκκληση για ενδοενωσιακούς ελέγχους σε επίπεδο λιανικού εμπορίου, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των παραπλανητικών πρακτικών σήμανσης ως προς την παρουσία βοδινού κρέατος, καθώς και για επίσημους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν τυχόν κατάλοιπα φαινυλοβoυταζόνης· πρόκειται για κτηνιατρικό φάρμακο, του οποίου η χρήση επιτρέπεται μόνο σε ζώα από τα οποία δεν παράγονται τρόφιμα. Η σύνοψη όλων των πορισμάτων θα είναι διαθέσιμη εντός των επομένων ημερών. Η Europol συμμετέχει επίσης στις τρέχουσες έρευνες με την αμέριστη στήριξη των κρατών μελών.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη που να εγείρει ζήτημα ασφάλειας των τροφίμων και της υγείας των πολιτών, η παραπλάνηση των καταναλωτών συνιστά απάτη η οποία όπως αποδεικνύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εκτεταμένη. Η απάντηση της Επιτροπής είναι ικανοποιητική όσον αφορά τις διαπιστώσεις για την έκταση του φαινομένου, ασφαλώς όμως θα πρέπει να αποσαφηνιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι πρωτοβουλίες εκείνες που εφεξής θα προλαμβάνουν αλλά και θα αντιμετωπίζουν αμεσότερα αντίστοιχα φαινόμενα».

[ Επιστροφή ]