Giorgos Papanikolaou


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Φυλάξτε τα δάση το χειμώνα κι εμείς θα τα σώσουμε το καλοκαίρι.
Άγγελος, 52 ετών πυροσβέστης

Ετικέτες
ΑΣΦΑΛΕΙΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ


2012-03-29 14:30:39


Σοφοκλής: 
... Με το που ανέβηκε η θερμοκρασία, καλωσορίσαμε την άνοιξη, καλωσορίσαμε δυστυχώς και τις φωτιές!! Συγχαρητήρια!!

2012-03-16 13:08:00


Τάνια: 
... Ίσως πρέπει να μετονομάσουμε τις εποχές, γιατί σίγουρα αυτή άνοιξη δεν είναι με τόσο κρύο, χιόνια και βροχές! Φανταστείτε πως θα είναι το καλοκαίρι..

2012-02-23 13:16:04


Κοσμάς: 
... Μακάρι να έδιναν περισσότερα κίνητρα στα νέα παιδιά για να γίνουν πυροσβέστες! Κάθε χρόνο έχουμε τρομερό πρόβλημα, αλλά το προσωπικό δυστυχώς δεν επαρκεί!!

2012-02-16 11:27:19


Αποστόλης: 
... Είναι τυχαίο ότι οι περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές να πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει πιο έντονα;; Προφανώς και όχι, διότι αυτοί που βάζουν τις φωτιές δε σκέφτονται τα τρομερά προβλήματα που προκαλούν!!!

2012-01-16 02:54:48


Στάθης: 
... Θέλω να γίνουν πολλά πάρκα στην όμορφη πόλη μας, να γεμίσουμε λίγο πράσινο..

2011-11-29 22:46:50


panos: 
... proerxomai apo ena nomo pou einai plousios se fusiki omorfia einai ammesi anagki na proxwrisoun oi dasikoi xartes..

2011-11-22 16:06:35


Κώστας: 
... Είμαι και γω πυροσβέστης. Αμφιβάλω αν θα φυλάξει κανένας τα δάση με αυτές τις περικοπές στους μισθούς. 250 ευρώ το μήνα έχασα από πέρσι. και τα δώρα.
Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην ΕΕ προϋποθέτει την αλληλεγγύη και τον κοινό καταμερισμό ευθυνών
11.07.2013

- Συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την παράνομη μετανάστευση με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Παπανικολάου

  Βρυξέλλες, 11.07.2013

Σημαντική συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκδήλωση με θέμα: «Καθιστώντας την Ευρώπη ασφαλή αλλά όχι απρόσιτη: Εξελίξεις στα ευρωπαϊκά σύνορα και στην μεταναστευτική πολιτική», όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας εξαιτίας της παράνομης μετανάστευσης. Η επικεφαλής του γραφείου της αρμόδιας Επιτρόπου για θέματα Εσωτερικών Yποθέσεων, κα. Μαρία Ασένιους, Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί, ειδικευμένοι στο ζήτημα επιστήμονες, αλλά και πολίτες τοποθετήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, με στόχο να αναζητηθούν νέες λύσεις και καινοτόμα ευρωπαϊκά εργαλεία που θα αντιμετωπίσουν αλληλέγγυα το πρόβλημα στην ΕΕ και ιδίως στις χώρες, όπως η Ελλάδα, όπου τα σύνορά τους αποτελούν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά σύνορα.


Ο κ. Παπανικολάου ανοίγοντας τη συζήτηση, ανέφερε ότι η σημερινή κουβέντα για την παράνομη μετανάστευση έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, καθώς τα μεταναστευτικά ρεύματα από την Βόρεια Αφρική ενισχύονται και πάλι, απόρροια της νέας έντασης στην περιοχή. Αναγνωρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε κάποια πρόοδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η ενίσχυση της υπηρεσίας FRONTEX και η ενδυνάμωση του χώρου Σένγκεν, εντούτοις υπογράμμισε πως η παράνομη μετανάστευση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί συνολικά, όσο δεν θέτονται σε εφαρμογή αξιόπιστες συμφωνίες επιστροφών παράνομων μεταναστών σε τρίτες χώρες. «Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να δούμε πιο προσεκτικά και σε αυτό ευελπιστούμε να συμβάλλει η σχετική έκθεση που προτείναμε και θα συντάξουμε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε ο κ. Παπανικολάου. Παράλληλα, υπενθύμισε πως αλληλεγγύη σημαίνει ισορροπημένη κατανομή ευθυνών και επανέλαβε, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την πρόταση για την ανάγκη θέσπισης μηχανισμού εσωτερικής (εντός της ΕΕ) επανεγκατάστασης μεταναστών, ο οποίος θα βασίζεται σε μια ρήτρα ανακατανομής σύμφωνα με ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες που θα ισχύουν για κάθε κράτος μέλος.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του γραφείου της αρμόδιας Επιτρόπου για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, κα. Μαρία Ασένιους, τόνισε πως η Ευρώπη καλείται να ανταποκριθεί σε μια διπλή πρόκληση: αφενός να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και αφετέρου να βελτιώσει τις νόμιμες οδούς μετανάστευσης. Προαναγγέλλοντας την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των υπηρεσιών επιτήρησης συνόρων της ΕΕ, η κα Ασένιους ανέφερε την νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με την ονομασία «Έξυπνα Σύνορα» και με στόχο την θέσπιση ενός λειτουργικού συστήματος καταγραφής των στοιχείων των ταξιδιωτών από τρίτες χώρες.    

Ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Κάρλος Κοέλιο, στάθηκε στη σημασία της ορθής διακυβέρνησης του χώρου Σένγκεν, ως αποτρεπτικού παράγοντα της παράνομης μετανάστευσης και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μια ομογενοποίηση των κανόνων αντιμετώπισης του προβλήματος σε όλα τα κράτη μέλη.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών κ. Κλοντ Μοράες, υπογράμμισε πως η Συνθήκη της Λισαβόνας αυξάνει τις δυνατότητες ευρωπαϊκής παρέμβασης στον τομέα της μετανάστευσης και σημείωσε πως αυτή η μετατόπιση εξουσίας και αρμοδιοτήτων δημιουργεί αυξημένη ένταση μεταξύ του Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών κ. Φιλίπ Ντε Μπρουκέρ, τόνισε πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην ΕΕ αναφορικά με τις θεωρήσεις (visa), με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια συνεκτική αντιμετώπιση του ζητήματος από τα κράτη μέλη. «Έχουμε έναν κανόνα σε επίπεδο ΕΕ, αλλά πλήθος διαφορετικών προσεγγίσεων από τα κράτη μέλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών[ Επιστροφή ]