Giorgos Papanikolaou


ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Φυλάξτε τα δάση το χειμώνα κι εμείς θα τα σώσουμε το καλοκαίρι.
Άγγελος, 52 ετών πυροσβέστης

Ετικέτες
ΑΣΦΑΛΕΙΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ


2012-03-29 14:30:39


Σοφοκλής: 
... Με το που ανέβηκε η θερμοκρασία, καλωσορίσαμε την άνοιξη, καλωσορίσαμε δυστυχώς και τις φωτιές!! Συγχαρητήρια!!

2012-03-16 13:08:00


Τάνια: 
... Ίσως πρέπει να μετονομάσουμε τις εποχές, γιατί σίγουρα αυτή άνοιξη δεν είναι με τόσο κρύο, χιόνια και βροχές! Φανταστείτε πως θα είναι το καλοκαίρι..

2012-02-23 13:16:04


Κοσμάς: 
... Μακάρι να έδιναν περισσότερα κίνητρα στα νέα παιδιά για να γίνουν πυροσβέστες! Κάθε χρόνο έχουμε τρομερό πρόβλημα, αλλά το προσωπικό δυστυχώς δεν επαρκεί!!

2012-02-16 11:27:19


Αποστόλης: 
... Είναι τυχαίο ότι οι περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές να πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει πιο έντονα;; Προφανώς και όχι, διότι αυτοί που βάζουν τις φωτιές δε σκέφτονται τα τρομερά προβλήματα που προκαλούν!!!

2012-01-16 02:54:48


Στάθης: 
... Θέλω να γίνουν πολλά πάρκα στην όμορφη πόλη μας, να γεμίσουμε λίγο πράσινο..

2011-11-29 22:46:50


panos: 
... proerxomai apo ena nomo pou einai plousios se fusiki omorfia einai ammesi anagki na proxwrisoun oi dasikoi xartes..

2011-11-22 16:06:35


Κώστας: 
... Είμαι και γω πυροσβέστης. Αμφιβάλω αν θα φυλάξει κανένας τα δάση με αυτές τις περικοπές στους μισθούς. 250 ευρώ το μήνα έχασα από πέρσι. και τα δώρα.
Γ. Παπανικολάου: Στήριξη του ελληνικού τουρισμού και της οικονομίας μέσω της απλούστευσης των θεωρήσεων (βίζα) με παράλληλη όμως διατήρηση του υψηλού επιπέδου ασφαλείας
18.04.2013

Στρασβούργο, 18.04.2013

Άλλο ένα σημαντικό βήμα  στην υλοποίηση της σταθερής δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης (βίζα) για τα ταξίδια πολιτών κρατών που συνορεύουν με κράτη μέλη της Ε.Ε. - διατηρώντας, ωστόσο, στο ακέραιο τις πολιτικές ασφαλείας - επαναβεβαιώθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ολομέλειας στο Στρασβούργο, υπερψηφίστηκαν οι εκθέσεις για τη τροποποίηση της σχετικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ουκρανίας και της Μολδαβίας σχετικά με την απλούστευση της έκδοσης θεωρήσεων.


Ο αναπληρωτής συντονιστής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην αρμόδια επιτροπή πολιτικών ελευθεριών, δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων, ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Παπανικολάου, τόνισε τη σημασία της ελληνικής στήριξης στις συμφωνίες αυτές – εφόσον οι σχετικές προϋποθέσεις εκπληρώνονται – και στην απελευθέρωση των θεωρήσεων για πολίτες και ιδίως τουρίστες και επιχειρηματίες τρίτων κρατών. «Η προσέλκυση επενδύσεων και η  αύξηση του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα ασφαλώς και απαιτεί τη διευκόλυνση των πολιτών τρίτων χωρών να έρθουν στη χώρα μας. Ειδικά για την συμφωνία με την Ουκρανία, η σημερινή απόφαση αφορά περίπου 46 εκατομμύρια πολίτες από μία χώρα που βρίσκεται σχετικά κοντά στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να επηρεαστεί καταρχήν θετικά το τουριστικό ισοζύγιο» δήλωσε ο κ. Παπανικολάου και υπογράμμισε: «Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία διατηρεί στο σύνολο της, τις δικλείδες για θέματα ασφάλειας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται δήλωση ότι η ΕΕ θα ανακαλεί τις σχετικές προβλέψεις σε περίπτωση οποιασδήποτε κατάχρησης ή προβλημάτων που προκύπτουν και σχετίζονται με λόγους δημόσιας τάξης».  

Σημειώνεται, ότι οι τροποποιούμενες συμφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την μία πλευρά και της Ουκρανίας και της Μολδαβίας από την άλλη για την απλούστευση της έκδοσης θεωρήσεων, θεσπίζει απλοποιημένες απαιτήσεις για τα έγγραφα σχετικά με το σκοπό του ταξιδιού για ευρύτερη κατηγορία αιτούντων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, μελών της τεχνικής ομάδας που συνοδεύουν δημοσιογράφους και μελών επαγγελματικών οργανώσεων που συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια και σεμινάρια. Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της ΕΕ για το σύνολο των γειτονικών κρατών (συμπεριλαμβανομένων των Δυτικών Βαλκανίων). Η διευκόλυνση των θεωρήσεων ενισχύει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τον τουρισμό ενώ παρέχει τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής αυτής να γνωρίσουν καλύτερα την ΕΕ.

[ Επιστροφή ]