Giorgos Papanikolaou


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Φυλάξτε τα δάση το χειμώνα κι εμείς θα τα σώσουμε το καλοκαίρι.
Άγγελος, 52 ετών πυροσβέστης

Ετικέτες
ΑΣΦΑΛΕΙΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ


2012-03-29 14:30:39


Σοφοκλής: 
... Με το που ανέβηκε η θερμοκρασία, καλωσορίσαμε την άνοιξη, καλωσορίσαμε δυστυχώς και τις φωτιές!! Συγχαρητήρια!!

2012-03-16 13:08:00


Τάνια: 
... Ίσως πρέπει να μετονομάσουμε τις εποχές, γιατί σίγουρα αυτή άνοιξη δεν είναι με τόσο κρύο, χιόνια και βροχές! Φανταστείτε πως θα είναι το καλοκαίρι..

2012-02-23 13:16:04


Κοσμάς: 
... Μακάρι να έδιναν περισσότερα κίνητρα στα νέα παιδιά για να γίνουν πυροσβέστες! Κάθε χρόνο έχουμε τρομερό πρόβλημα, αλλά το προσωπικό δυστυχώς δεν επαρκεί!!

2012-02-16 11:27:19


Αποστόλης: 
... Είναι τυχαίο ότι οι περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές να πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει πιο έντονα;; Προφανώς και όχι, διότι αυτοί που βάζουν τις φωτιές δε σκέφτονται τα τρομερά προβλήματα που προκαλούν!!!

2012-01-16 02:54:48


Στάθης: 
... Θέλω να γίνουν πολλά πάρκα στην όμορφη πόλη μας, να γεμίσουμε λίγο πράσινο..

2011-11-29 22:46:50


panos: 
... proerxomai apo ena nomo pou einai plousios se fusiki omorfia einai ammesi anagki na proxwrisoun oi dasikoi xartes..

2011-11-22 16:06:35


Κώστας: 
... Είμαι και γω πυροσβέστης. Αμφιβάλω αν θα φυλάξει κανένας τα δάση με αυτές τις περικοπές στους μισθούς. 250 ευρώ το μήνα έχασα από πέρσι. και τα δώρα.
Ευρωπαίκή Επιτροπή: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινοτικής επιδότησης για λέβητες κεντρικής θέρμανσης από το 2013 -2014
16.04.2013Στρασβούργο, 16.04.2013

«Η Επιτροπή θα λάβει υπόψη τον παράγοντα της εξοικονόμησης ενέργειας και του περιβάλλοντος – ιδίως το πρόβλημα της αιθαλομίχλης - και προτίθεται να προβεί σε μέτρα και εναλλακτικές λύσεις που θα αφορούν λέβητες κεντρικής θέρμανσης στερεών καυσίμων και θερμαντήρων δωματίου στερεών καυσίμων αλλά και εναλλακτικές λύσεις για τη μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους από τη χρήση των συσκευών. Τα μέτρα αναμένεται να εγκριθούν το 2013 ή στις αρχές του 2014». Αυτό απαντά ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Γιοχάνες Χαν, έπειτα από γραπτή σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Παπανικολάου.


Όπως τόνισε στην ερώτησή του ο κ. Παπανικολάου με αφορμή την εμφάνιση της αιθαλομίχλης στην Ελλάδα τον περασμένο χειμώνα, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στα νοικοκυριά που να προστατεύουν το περιβάλλον και την υγεία. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το φαινόμενο εντάθηκε εξαιτίας της όλο και μεγαλύτερης αδυναμίας νοικοκυριών να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος θέρμανσης, γεγονός που ανάγκασε  αρκετούς να στραφούν σε «εναλλακτικές» πηγές ενέργειας (τζάκια, σόμπες κτλ). Με την ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. θέλησε να πληροφορηθεί εάν η Επιτροπή σκοπεύει να κινητοποιήσει περισσότερους κοινοτικούς πόρους ώστε να στηρίξει τα ελληνικά νοικοκυριά που δεν έχουν πόρους να μετατρέψουν σε ενεργειακές και φιλικές προς το περιβάλλον και την υγεία τις εστίες θέρμανσής τους.

Ο Επίτροπος Χαν αποκαλύπτοντας την πρόθεση υιοθέτησης σχετικών μέτρων, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και το οποίο διαθέτει προϋπολογισμό ύψους 396 εκατομμυρίων ευρώ, παρέχοντας συνδυασμό επιχορηγήσεων και δανείων σε νοικοκυριά. Σημείωσε δε, πως τα διαρθρωτικά ταμεία στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής μέσω της μείωσης των ανισοτήτων μεταξύ περιφερειών και κρατών μελών ως προς το επίπεδο ανάπτυξης. «Σε αυτό το πλαίσιο», ανέφερε, «μπορούν να συγχρηματοδοτηθούν πολιτικές στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες θα συμβάλουν σε ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον, ωστόσο, τα διαθρωτικά ταμεία δεν μπορούν να επιδοτήσουν τους λογαριασμούς θέρμανσης». Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης, η Ευρ. Επιτροπή σημείωσε πως συνεργάζεται με τα κράτη μέλη, ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ για την ποιότητα του αέρα, όμως η θέσπιση των σχετικών μέτρων άπτεται της αρμοδιότητας των κρατών μελών.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφαίνεται σταδιακά να αντιλαμβάνεται την ανάγκη στήριξης των νοικοκυριών που πλήττονται από την κρίση, ενώ παράλληλα καλούνται να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος θέρμανσης. Η απάντηση του Επιτρόπου Χαν αυξάνει τα διαπραγματευτικά εργαλεία της κυβέρνησης, ώστε τα νέα μέτρα που αναμένονται να υιοθετηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους επόμενους μήνες να αξιοποιηθούν για την ανακούφιση - ήδη από τον επόμενο χειμώνα -  των ελληνικών νοικοκυριών και των οικογενειακών προϋπολογισμών». 

[ Επιστροφή ]