Giorgos Papanikolaou


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Φυλάξτε τα δάση το χειμώνα κι εμείς θα τα σώσουμε το καλοκαίρι.
Άγγελος, 52 ετών πυροσβέστης

Ετικέτες
ΑΣΦΑΛΕΙΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ


2012-03-29 14:30:39


Σοφοκλής: 
... Με το που ανέβηκε η θερμοκρασία, καλωσορίσαμε την άνοιξη, καλωσορίσαμε δυστυχώς και τις φωτιές!! Συγχαρητήρια!!

2012-03-16 13:08:00


Τάνια: 
... Ίσως πρέπει να μετονομάσουμε τις εποχές, γιατί σίγουρα αυτή άνοιξη δεν είναι με τόσο κρύο, χιόνια και βροχές! Φανταστείτε πως θα είναι το καλοκαίρι..

2012-02-23 13:16:04


Κοσμάς: 
... Μακάρι να έδιναν περισσότερα κίνητρα στα νέα παιδιά για να γίνουν πυροσβέστες! Κάθε χρόνο έχουμε τρομερό πρόβλημα, αλλά το προσωπικό δυστυχώς δεν επαρκεί!!

2012-02-16 11:27:19


Αποστόλης: 
... Είναι τυχαίο ότι οι περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές να πλημμυρίζουν κάθε φορά που βρέχει πιο έντονα;; Προφανώς και όχι, διότι αυτοί που βάζουν τις φωτιές δε σκέφτονται τα τρομερά προβλήματα που προκαλούν!!!

2012-01-16 02:54:48


Στάθης: 
... Θέλω να γίνουν πολλά πάρκα στην όμορφη πόλη μας, να γεμίσουμε λίγο πράσινο..

2011-11-29 22:46:50


panos: 
... proerxomai apo ena nomo pou einai plousios se fusiki omorfia einai ammesi anagki na proxwrisoun oi dasikoi xartes..

2011-11-22 16:06:35


Κώστας: 
... Είμαι και γω πυροσβέστης. Αμφιβάλω αν θα φυλάξει κανένας τα δάση με αυτές τις περικοπές στους μισθούς. 250 ευρώ το μήνα έχασα από πέρσι. και τα δώρα.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Παραποιημένες ετικέτες με κρέας αλόγου διαπιστώθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.
09.04.2013

Σύμφωνα με δεδομένα που κοινοποιήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (έκθεση προόδου της 20.3.2013), σε όλα τα κράτη μέλη, εξαιρουμένης της Λετονίας και της Ρουμανίας, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εμπορίας προϊόντων που περιέχουν κρέας αλόγου και φέρουν παραποιημένες ετικέτες. Αυτό απάντησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα υγείας και πολιτικής καταναλωτών κ. Τ. Μπορτζ έπειτα από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Παπανικολάου.


Στο ερώτημά του, ο κ. Παπανικολάου θέλησε να πληροφορηθεί από την Επιτροπή, τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την προστασία των καταναλωτών στην ΕΕ. Ο κ. Μπορτζ απάντησε πως η Επιτροπή έχει δραστηριοποιηθεί τόσο σε πολιτικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο για τον συντονισμό των ερευνών που εκκρεμούν στα αντίστοιχα κράτη μέλη. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Επιτροπή εξέδωσε σύσταση, με την οποία απευθύνει έκκληση για ενδοενωσιακούς ελέγχους σε επίπεδο λιανικού εμπορίου, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των παραπλανητικών πρακτικών σήμανσης ως προς την παρουσία βοδινού κρέατος, καθώς και για επίσημους ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν τυχόν κατάλοιπα φαινυλοβoυταζόνης· πρόκειται για κτηνιατρικό φάρμακο, του οποίου η χρήση επιτρέπεται μόνο σε ζώα από τα οποία δεν παράγονται τρόφιμα. Η σύνοψη όλων των πορισμάτων θα είναι διαθέσιμη εντός των επομένων ημερών. Η Europol συμμετέχει επίσης στις τρέχουσες έρευνες με την αμέριστη στήριξη των κρατών μελών.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη που να εγείρει ζήτημα ασφάλειας των τροφίμων και της υγείας των πολιτών, η παραπλάνηση των καταναλωτών συνιστά απάτη η οποία όπως αποδεικνύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εκτεταμένη. Η απάντηση της Επιτροπής είναι ικανοποιητική όσον αφορά τις διαπιστώσεις για την έκταση του φαινομένου, ασφαλώς όμως θα πρέπει να αποσαφηνιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι πρωτοβουλίες εκείνες που εφεξής θα προλαμβάνουν αλλά και θα αντιμετωπίζουν αμεσότερα αντίστοιχα φαινόμενα».

[ Επιστροφή ]