Giorgos Papanikolaou


THURSDAY 24 MAYIOY 2018
DEVELOPMENT
Συζήτηση Ελλήνων πολιτών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Χαν για τις προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου

Βρυξέλλες, 04.12.2013

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Στρατηγική για την καινοτομία, την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη στην Ελλάδα: Δημιουργώντας μια καλύτερη τοπική κοινωνία», όπου οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση από την Ελλάδα και άλλες χώρες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να συζητήσουν απευθείας για τα θέματα της περιφερειακής ανάπτυξης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα περιφερειακής πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν. Στη συζήτηση που συντονίστηκε από τον Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Γ. Παπανικολάου τον λόγο έλαβαν επίσης ο κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος, εκπρόσωπος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση, αντικαθιστώντας τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη που τελικά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, καθώς και η κα Εύα Τσερνοχόρσκι, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Βιέννης.

Read more ...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σημαντική μείωση του απαιτούμενου χρόνου εξαγωγής των ελληνικών προϊόντων

Απάντηση στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργο Παπανικολάου

Βρυξέλλες, 27.11.2013

«Μολονότι είναι ακόμα νωρίς για να αξιολογηθεί πλήρως ο αντίκτυπος των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της διευκόλυνσης των εξαγωγών, η Επιτροπή επισημαίνει ότι παρατηρείται ήδη βελτίωση. Συγκεκριμένα, το 2013 η Ελλάδα παρουσίασε βελτίωση στην παγκόσμια κατάταξη του σχετικού δείκτη, περνώντας από την 62η στην 52η θέση μεταξύ 189 χωρών. Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα το στοιχείο του απαιτούμενου χρόνου για την εξαγωγή, εκτιμάται ότι χρειάζονται 16 ημέρες (από 19) για την εξαγωγή ενός προϊόντος από την Ελλάδα, ενώ ο αντίστοιχος μέσος χρόνος για την εξαγωγή αγαθών από τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι 12 ημέρες». Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα φορολογίας, τελωνείων, στατιστικών, εσωτερικού ελέγχου και καταπολέμησης της απάτης κ. Άλγκιρντας Σεμέτα έπειτα από σχετική γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Read more ...
Συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιχειρηματικότητα

Γ. Παπανικολάου: «Η διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στη στήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων»   Στρασβούργο, 21.11.2013 Την ανάγκη να στηριχθούν οι νέες επιχειρήσεις (startups) στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της Ε.Ε. υπογράμμισε  ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου μιλώντας από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, στην κοινή συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για θέματα βιομηχανίας και ανταγωνιστικότητας, κ. Αντόνιο Ταγιάνι, ο κ. Παπανικολάου τόνισε πως τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας των νεοφυών επιχειρήσεων δεν οφείλονται στις «κακές» ιδέες αλλά κυρίως στην αδυναμία εξεύρεσης πιστώσεων και κεφαλαίων. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής κάλεσε την Επιτροπή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποδεσμεύσει πόρους προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε τα επιχειρηματικά αντικίνητρα που δημιουργεί η ύπαρξη περίπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών στα κράτη μέλη.»
Read more ...
Όλι Ρεν: Διαψεύδει ξένα δημοσιεύματα για το ύψος των δανειακών αναγκών της Ελλάδας μέχρι το 2020

Σημαντική απάντηση στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου

Βρυξέλλες, 05.11.2013, Με την φράση «τα 77 δισ. ευρώ που αναφέρονται δεν προέρχονται από εκτιμήσεις της Επιτροπής», ο Ευρωπαίος Επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων κ. Όλι Ρεν βάζει οριστικό τέλος στη φημολογία που είχε προκαλέσει στο πρόσφατο παρελθόν αρθογραφία γνωστής γερμανικής εφημερίδας (Bild, 29.08.2013) αναφορικά με το ύψος των μελλοντικών δανειακών αναγκών της Ελλάδας (2015-2020). Σημειώνεται ότι η εφημερίδα είχε επικαλεστεί ως πηγή, επίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών. Η απάντηση του Φινλανδού Επιτρόπου, δόθηκε έπειτα από σχετικό γραπτό ερώτημα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.
Read more ...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Εντυπωσιακή μείωση της γραφειοκρατίας και του χρόνου ίδρυσης νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα

-  Σημαντική απάντηση στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου –      

Βρυξέλλες, 01.10.2013

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά στο διοικητικό κόστος και τον χρόνο που χρειάζονται για την εκκίνηση μιας νέας εταιρείας, δείχνουν ότι στην Ελλάδα απαιτούνται κατά μέσο όρο 5 ημέρες και το κόστος ανέρχεται στα 910 ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 5,4 ημέρες με κόστος 372 ευρώ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, κ. Α. Ταγιάνι, έπειτα από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Read more ...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αλματώδης αύξηση της αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Ελλάδα για την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

- Απάντηση στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου –

Βρυξέλλες, 24.09.2013

Η αξιοποίηση των πόρων του θεματικού άξονα προτεραιότητας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση όλων των ανθρώπινων πόρων σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», βρισκόταν στο επίπεδο του 12,32% στο τέλος του 2011 (δηλαδή δημόσιες δαπάνες ύψους 33 728 578,25 ευρώ), ενώ στις αρχές του Ιουλίου 2013 το ποσό των νομικών δεσμεύσεων έφτασε το 59,12% του προϋπολογισμού και οι πληρωμές ανήλθαν σε 66 951 137 ευρώ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και ένταξης κ. Λάσλο Άντορ, έπειτα από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Read more ...
Επιτάχυνση της υλοποίησης των μεγάλων έργων στην Ελλάδα βλέπει ο Επίτροπος Όλι Ρεν

- Απάντηση στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου -

Βρυξέλλες, 03.09.2013 «19 έργα προτεραιότητας έχουν ολοκληρωθεί και 85 προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων κ. Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.   Ο Φινλανδός Επίτροπος τόνισε επίσης, πως όσον αφορά τη διαδικασία υλοποίησης των έργων, οι εγκρίσεις για τα δημόσια έργα έχουν φθάσει το 92% και οι συμβάσεις το 67%. Ωστόσο, ο κ. Ρεν σημείωσε πως ανάλογες επιδόσεις απαιτούνται και για τα υπόλοιπα έργα, τα οποία εξακολουθούν να χρειάζονται επιτάχυνση. Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου, υπενθύμισε πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν εκπονήσει από κοινού η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλα τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να καταστούν επιχειρησιακά έως το τέλος του 2015 και απευθυνόμενος προς την Επιτροπή ζήτησε την αξιολόγηση της μέχρι σήμερα συνεισφοράς της ειδικής ομάδας δράσης (Task Force) προς αυτή την κατεύθυνση. Απαντώντας στον Έλληνα Ευρωβουλευτή, ο κ. Ρεν ανέφερε πως η ομάδα δράσης για την Ελλάδα, υποστηρίζει τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την επιτάχυνση της εφαρμογής των έργων προτεραιότητας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αναληφθεί ορισμένες πρωτοβουλίες όπως η στήριξη της Jaspers[1] η οποία έχει επεκταθεί στην Ελλάδα για να καταστεί δυνατή η παροχή τεχνικής βοήθειας για τα μεγάλα έργα. Επιπλέον, υπογράμμισε πως έχουν γίνει ρυθμίσεις για τον ορισμό πεπειραμένων υπεύθυνων προσώπων για τα πλέον πολύπλοκα έργα και για εκείνα που δεν προχωρούν ικανοποιητικά.
Read more ...
Την εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την νεολαία εισηγήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Παπανικολάου

- Κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για αυξημένη χρηματοδότηση και για νέες πολιτικές δράσεις για τους νέους -

Βρυξέλλες, 28.05.2013

Την άμεση στήριξη της νεολαίας μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου. Παρουσιάζοντας την έκθεσή του που αφορά την αξιολόγηση της εφαρμογής των τριών πρώτων χρόνων της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την νεολαία για την τρέχουσα δεκαετία στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι χρειάζονται περισσότερο θαρραλέες πρωτοβουλίες και καθαρές δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Εργαλεία υπάρχουν, χρειαζόμαστε όμως καλύτερη αξιοποίησή των υφισταμένων και δημιουργία νέων περισσότερο προσαρμοσμένων στην παρούσα περίοδο της κρίσης και της υψηλής ανεργίας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η έκθεση μεταξύ άλλων εστιάζει στην υψηλή ανεργία των νέων, στο γεγονός ότι οι επενδύσεις στην παιδεία στα κράτη μέλη μειώνονται, οι πόροι από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία δεν αξιοποιούνται επαρκώς και οι επενδύσεις στην γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα είναι περιορισμένες.

Read more ...
Ερώτηση προς την Επιτροπή για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των τραπεζικών κρίσεων στην Ε.Ε.
Ερώτηση προς την Επιτροπή για τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των τραπεζικών κρίσεων στην Ε.Ε.

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup κ. Γ. Ντάισελμπλουμ σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των τραπεζικών κρίσεων στην Ε.Ε. κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Με αφορμή την τραπεζική κρίση στην Κύπρο και τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί, ο Πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ρητώς πως η περίπτωση της Κύπρου αποτελεί προάγγελο των επόμενων «διασώσεων» εντός της Ευρωζώνης εννοώντας ότι η Ευρώπη από εδώ και πέρα θα επιλέγει τον δρόμο του «κουρέματος» καταθέσεων όπου αυτό ενδείκνυται.

Ερωτάται η Επιτροπή:-    Καθώς η συγκεκριμένη πρόταση ασφαλώς δεν βρίσκεται στη γραμμή της Ε.Ε. για την επίτευξη της τραπεζικής ένωσης, ποια είναι η θέση της;-   Δεδομένο ότι η εκπρόσωπος του αρμόδιου Ευρωπαίου Επίτροπου για τον χρηματοοικονομικό τομέα Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε την Τρίτη 26.03.2013 ότι  «Στην πρόταση της Κομισιόν, η οποία συζητείται, δεν αποκλείεται καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να μπορούν να γίνονται εργαλεία για να χρησιμοποιούνται σε διασώσεις εκ των ένδον», θεωρεί η Επιτροπή πως η πρόταση αυτή δεν επηρεάζει την προσπάθεια για την τραπεζική ένωση στην Ε.Ε.;

Read more ...
Ευρ. Επιτροπή: 31,9 δις δολάρια οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο του 2012

- 2,6 φορές αύξηση από το 2008 -

Βρυξέλλες, 21.03.2013

«Το συνολικό ποσό των καταθέσεων των Ελλήνων μη τραπεζικών επενδυτών στο εξωτερικό αυξήθηκε από 12,3 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο 2008 σε 31,9 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2012, που αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 19,6 δισ. δολάρια ή 2,6 φορές την αρχική τιμή του 2008». Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος  για θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης, ελέγχου και καταπολέμησης της απάτης κ. Αλ. Σεμετά απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Read more ...
Καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή της τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ διαμηνύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Βρυξέλλες, 20.02.2013

Η Επιτροπή είναι πεπεισμένη, ότι το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα μπορεί να τηρηθεί, αρχής γενομένης από το 2013, και ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της το 2014, αναφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών κ. Μ. Μπαρνιέ, απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Read more ...
Γ. Παπανικολάου: Η διαφθορά στην Ευρώπη εντείνει τον ευρωσκεπτικισμό και τον εξτρεμισμό

- 120 δις ευρώ ετησίως στην μαύρη τρύπα της διαφθοράς -

Στρασβούργο, 17.01.2013

Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την Επιτροπή σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την πάταξη της διαφθοράς ζήτησε με παρέμβασή του από το βήμα της Ολομέλειας που διεξάγεται στο Στρασβούργο, στη σχετική συζήτηση που έγινε εχθές βράδυ, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, παρουσία του Γάλλου Επιτρόπου για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, κ. Μ. Μπαρνιέ.

Read more ...
1, 4 δις από την ΕτΕπ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Βρυξέλλες, 18.12.2012

«Οι ελληνικές ΜΜΕ θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, εντός περίπου 30 μηνών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων» διαβεβαιώνει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων κ. Ο. Ρεν απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου τόνισε πως ο ρόλος της ΕτΕπ αποδεικνύεται κρίσιμος και καταλυτικός για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και για τη στήριξη της ανάπτυξης και των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, ιδίως μάλιστα των μικρομεσαίων και οικογενειακών επιχειρήσεων που αποτελούν το 98% του συνόλου των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τη ραχοκοκαλιά για την διατήρηση θέσεων εργασίας στην χώρα.

Read more ...
Σημαντικά συμπεράσματα και ανακοινώσεις προκύπτουν σε εκδήλωση για την παιδεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βρυξέλλες, 28.11.2012

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με ιδιαίτερο το ενδιαφέρον και την συμμετοχή των παρευρισκομένων, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου εκδήλωση για την παιδεία με τίτλο: «MFF, Economic crisis and Education: A challenging trialogue.

Ο Υπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανίδα Ευρωβουλευτής κα. Doris Pack, ο Αναπληρωτής - Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Xavier Prats Monné, Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και πολίτες μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι από πολλά κράτη μέλη τοποθετήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς για το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ευρώπη και την ενίσχυση των επενδύσεων στην γνώση, ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, την διαφύλαξη του πολιτισμού, της δημοκρατίας και των αξιών της Ε.Ε.

Read more ...
Οι επενδύσεις στην παιδεία από τον νέο Προϋπολογισμό της Ε.Ε. και οι επιπτώσεις της κρίσης στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βρυξέλλες, 26.11.2012

Οι επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στην εκπαίδευση στην Ευρώπη, και ιδίως στην Ελλάδα, αλλά και οι πόροι που αναμένονται να κατευθυνθούν στην παιδεία, στην κατάρτιση και στην δια βίου μάθηση από τον νέο Προϋπολογισμό της Ε.Ε. (2014-2020) θα συζητηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 19:00.

Read more ...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Διατήρηση αυξημένης κοινοτικής συμμετοχής για τα μεγάλα έργα στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

Στρασβούργο, 22.11.2012

«Η Επιτροπή πρότεινε να διατηρηθεί η τρέχουσα διατάξη σχετικά με την αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής προς τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες, στο πλαίσιο του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020». Αυτό τόνισε ο Επίτροπος υπεύθυνος για θέματα περιφερειακής πολιτικής κ. Γ. Χαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Read more ...
Συνέντευξη ευρωβουλευτή Γ.Παπανικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Ρουμελιώτη

15.11.2012

Δημοσιογράφος: Να συνδεθούμε ευθύς αμέσως με τη Μάλτα που βρίσκεται η αποστολή του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα με τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργο Παπανικολάου που συμμετέχει στην αποστολή του Πρωθυπουργού. Κύριε Παπανικολάου θα σας χρησιμοποιήσουμε, αν μου επιτρέπετε την έκφραση αυτή, ως ρεπόρτερ για να μας μεταφέρετε τα τελευταία νέα από τη Μάλτα.

Γ.Παπανικολάου: Καλησπέρα κ. Ρουμελιώτη από τη Μάλτα που είναι λίγο βροχερή σήμερα αλλά η θερμοκρασία παραμένει υψηλή. Πράγματι βρισκόμαστε εδώ οι περισσότεροι συνάδελφοι από την κοινοβουλευτική ομάδα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός μόλις πριν λίγο έφυγε από το χώρο και συναντιέται τώρα με τον μαλτέζο ομόλογο του. Ήταν μια πολύ σημαντική συνεδρίαση για μια ακόμη φορά με την έννοια ότι επικοινωνούμε το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει τις μεγαλύτερες δυνατές θυσίες, αυτό αναγνωρίζεται πλέον από τους εταίρους μας και πολλοί σήμερα το ανέφεραν πάλι αυτό, βλέπουμε να συμβαίνει. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε τις προσπάθειες που κάνει η χώρα, έγινε και μια σημαντική παρέμβαση για το μεταναστευτικό, γιατί όπως ξέρετε και η Μάλτα είναι μια χώρα που πιέζεται ιδιαιτέρως.

Read more ...
Άρθρο επικαιρότητας στο ysterografa.gr

08.11.2012

Το έργο που αναλαμβάνει αυτή η κυβέρνηση είναι τιτάνιο. Όχι όμως και σισύφειο

Ο Σίσυφος υπήρξε ο ιδρυτής της αρχαίας Κορίνθου. Ο μύθος λέει ότι ήταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις κατάφερε να ξεγελάσει τους θεούς. Η ύβρις του είχε ως αποτέλεσμα οι θεοί να τον τιμωρήσουν σκληρά. Τον καταδίκασαν μετά θάνατο να κουβαλάει έναν τεράστιο βράχο στην κορυφή ενός βουνού. Μόλις έφτανε στην κορυφή, ο βράχος κατρακυλούσε και έπεφτε στους πρόποδες, απ’ όπου ο Σίσυφος έπρεπε αιώνια να τον κουβαλάει ξανά στην κορυφή.

Χθες ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή το περίφημο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Η ψήφιση έγινε εν μέσω καταγγελιών από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Ανεξαρτήτως του τι πρεσβεύει η κάθε αντιπολιτευόμενη κοινοβουλευτική πτέρυγα, οι αντιδράσεις όσων αντιτίθενται στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης συναντώνται στην παρατήρηση ότι η προσπάθεια της είναι «σισύφεια», χωρίς αποτέλεσμα, ότι δηλαδή καταπονεί άσκοπα τον ελληνικό λαό, ο οποίος κάθε φορά πρέπει να κάνει μεγαλύτερες θυσίες. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Read more ...
Υπολογισμό των πιο πρόσφατων οικονομικών στοιχείων για να μην χαθούν κοινοτικοί πόροι για την Ελλάδα την περίοδο 2014-2020 ζήτησε από την Ευρ. Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Γ. Παπανικολάου

Στρασβούργο, 23.10.2012

Τον υπολογισμό των πιο πρόσφατων οικονομικών στοιχείων στην κατανομή των κοινοτικών πόρων από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε. (2014-2020), ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με παρέμβασή του από το βήμα της Ολομέλειας που διεξάγεται στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, παρουσία των Επιτρόπων Μ. Σέφτσοβιτς και Γ. Λεβαντόβσκι.

Στην παρέμβασή του ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε το γεγονός ότι η Ευρ. Επιτροπή υπολογίζει μεταξύ άλλων τη νέα κατανομή πόρων με όρους ΑΕΠ οικονομικής περιόδου 2009 – 2010, παρόλο που από τότε μέχρι σήμερα η χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχει απολέσει το 18,4% του ΑΕΠ της, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κινδυνεύει να χάσει σε σύγκριση με το προηγούμενο ΠΔΠ έως και 40% των πόρων από τα σχετικά ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία.

Read more ...
Κομισιόν – Όλι Ρεν: Ο ΕΜΣ δεν θα σταματήσει να εγγυάται τα χρήματα που δίνονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Βρυξέλλες, 18.09.2012

Με γραπτή απάντησή του στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, ο Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Ό. Ρεν, διαψεύδει δημοσιεύματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters του προηγούμενου διαστήματος σύμφωνα με τα οποία ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας (ΕΜΣ) δεν πρόκειται να εγγυάται τα χρήματα που θα παρέχονται από αυτόν για την ανακεφαλαιοποίηση όσων ευρωπαϊκών τραπεζών αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Read more ...
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  Next 
  •  End 
  • »