Giorgos Papanikolaou


THURSDAY 24 MAYIOY 2018
TECHNOLOGY
Συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιχειρηματικότητα

Γ. Παπανικολάου: «Η διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στη στήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων»   Στρασβούργο, 21.11.2013 Την ανάγκη να στηριχθούν οι νέες επιχειρήσεις (startups) στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της Ε.Ε. υπογράμμισε  ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου μιλώντας από το βήμα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, στην κοινή συζήτηση για την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για θέματα βιομηχανίας και ανταγωνιστικότητας, κ. Αντόνιο Ταγιάνι, ο κ. Παπανικολάου τόνισε πως τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας των νεοφυών επιχειρήσεων δεν οφείλονται στις «κακές» ιδέες αλλά κυρίως στην αδυναμία εξεύρεσης πιστώσεων και κεφαλαίων. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής κάλεσε την Επιτροπή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποδεσμεύσει πόρους προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ υπογράμμισε τα επιχειρηματικά αντικίνητρα που δημιουργεί η ύπαρξη περίπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών στα κράτη μέλη.»
Read more ...
Υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το νέο πρόγραμμα Erasmus+

Γιώργος Παπανικολάου: «Ενισχυμένη από σήμερα η πιο πετυχημένη Ευρωπαϊκή πολιτική για την στήριξη της απασχόλησης, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των νέων»

 Στρασβούργο, 19.11.2013

Εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το νέο πρόγραμμα Erasmus+. Αποτελεί την συνέχεια του προγράμματος Erasmus, καθώς και του συνόλου των υποπρογραμμάτων για την κινητικότητα στην εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση. Η νέα συμφωνία, αποτελεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική της Ε.Ε. για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Αυξάνει τις επιλογές των νέων, δίνοντας τους την δυνατότητα να αναπτύξουν σύγχρονες δεξιότητες, και να αποκτήσουν περισσότερες προοπτικές απασχόλησης. 

Read more ...
Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ουάσιγκτον για το σκάνδαλο αναφορικά με τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών
Γ. Παπανικολάου: Καμία έκπτωση της ασφάλειας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών δεν είναι ανεκτή

Τις συνεχείς αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων των επικοινωνιών των Ευρωπαίων πολιτών (Prism) από την αμερικανική υπηρεσία NSA συζητά στην Ουάσιγκτον, από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Παπανικολάου. Σημειώνεται ότι οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν για τις σχετικές καταγγελίες απευθείας με Αμερικανούς ομολόγους τους, ενώ στο πρόγραμμα των συναντήσεων της ευρωπαϊκής αποστολής ξεχωρίζουν εκείνες στο Κογκρέσο και στο State Department. 

Read more ...
ΔΤ κ.Παπανικολάου: Επίτροπος Κρους: Χαμηλότερες από τις διαφημιζόμενες οι πραγματικές ταχύτητες των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα

- Απάντηση στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου –

Βρυξέλλες, 17.10.2013 

«Στην Ελλάδα, η πραγματική ταχύτητα τηλεφόρτωσης σταθερών ευρυζωνικών συνδρομών είναι 48,6% της διαφημιζόμενης ταχύτητας, ποσοστό το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο του κοινοτικού μέσου όρου (60,3%)». Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Νέιλι Κρους έπειτα από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Read more ...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προβληματισμός για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων 4G

-Απάντηση στον ευρωβουλευτή Γιώργο Παπανικολάου -

Βρυξέλλες, 26.09.2013

«Η Επιτροπή είναι προβληματισμένη για τους αργούς ρυθμούς ανάπτυξης των γρήγορων ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων στην ΕΕ και τον χαμηλό βαθμό διείσδυσης των υπηρεσιών αυτών, καθώς μόνο η Γερμανία, η Εσθονία και η Σουηδία διαθέτουν σήμερα εκτεταμένα δίκτυα 4G. Συνολικά, πρόσβαση σε δίκτυα 4G διαθέτει μόλις το 26% των νοικοκυριών στην Ε.Ε. Στην Ελλάδα, όπως και σε πολλά άλλα κράτη μέλη, τα δίκτυα 4G ουσιαστικά δεν καλύπτουν εκτεταμένες περιοχές και τα απολαμβάνουν μόλις το 2,2% του πληθυσμού». Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιας για θέματα Ψηφιακών Τεχνολογιών κα. Νέιλι Κρους έπειτα από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Read more ...
Πανηγυρική έγκριση της έκθεσης Γ. Παπανικολάου για την νεολαία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

- Προβλέπονται νέες πολιτικές δράσεις και ενισχυμένη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων –

 Στρασβούργο, 11.09.2013

Οι ευρωβουλευτές με συντριπτική πλειοψηφία (612 υπέρ, 55 κατά και 19 αποχές) ενέκριναν σήμερα κατά τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται στο Στρασβούργο, την έκθεση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου αναφορικά με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την νεολαία.

Η έκθεση μεταξύ άλλων εστιάζει σε μέτρα για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων, στην ανεπαρκή ή λανθασμένη αξιοποίηση των πόρων από  τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και στην αύξηση των επενδύσεων στη γνώση, στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, στην έκθεση του Έλληνα ευρωβουλευτή, συμπεριλαμβάνονται προτάσεις όπως:

Read more ...
Ανεξέλεγκτη η πώληση ναρκωτικών ουσιών μέσω Διαδικτύου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
- Πρωτοβουλίες από την Επιτροπή ζητάει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου-   Βρυξέλλες, 27.08.2013, Σε παραδοχή της πλήρους αδυναμίας ελέγχου και περιορισμού της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μέσω του Διαδικτύου, προέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Ευρωβουλέυτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Παπανικολάου. «Πρόκειται περί σοβαρού φαινομένου, αλλά δεν υπάρχει καμία μελέτη που να εκτιμά την έκταση της διακίνησης ναρκωτικών μέσω του Διαδικτύου σε επίπεδο ΕΕ, παρά το γεγονός ότι η έκθεση „για τις αγορές ναρκωτικών της ΕΕ- στρατηγική ανάλυση“, επισημαίνει τη σοβαρότητά του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντηση της, η Επίτροπος αρμόδια για θέματα εσωτερικών υποθέσεων κα. Σεσίλια Μάλμστρομ.
Read more ...
Ομόφωνα υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση του Έλληνα ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την νεολαία

- Προβλέπονται μέτρα για αυξημένη χρηματοδότηση και νέες πολιτικές δράσεις για τους νέους –

Βρυξέλλες, 18.06.2013

Με την ομόφωνη γνώμη όλων των πολιτικών ομάδων (28 υπέρ, 0 κατά, 0 άκυρες ψήφοι) υπερψηφίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση για την αξιολόγηση της εφαρμογής των τριών πρώτων χρόνων της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την νεολαία κατά την τρέχουσα δεκαετία. Ο εισηγητής, ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία σε μία περίοδο όπου η ανεργία και η έλλειψη ευκαιριών για τους νέους βρίσκονται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα ιδίως σε κράτη μέλη της Ε.Ε., όπως η χώρα μας, που πλήττονται από την οικονομική κρίση. «Η συγκεκριμένη έκθεση κινείται μακριά και πέρα από διαπιστώσεις αναφορικά με την κατάσταση των νέων στην Ευρώπη σήμερα. Συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένες προτάσεις, άμεσα αξιοποιήσιμες και υλοποιήσιμες από τα κράτη μέλη» δήλωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Read more ...
Κάθε περαιτέρω συζήτηση Ε.Ε. - ΗΠΑ για τα προσωπικά δεδομένα να γίνει εφόσον μόνο δοθούν πλήρεις εξηγήσεις για το ζήτημα Prism
Στρασβούργο, 11.06.2013

Στην τοποθέτησή του "επί σημαντικών πολιτικών ζητημάτων" κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, και αναφερόμενος στις πρόσφατες αποκαλύψεις αναφορικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών από εταιρείες σε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Παπανικολάου τόνισε:

Read more ...
Πάνω από 50% των φαρμάκων που αγοράζονται από παράνομους δικτυακούς τόπους είναι αντίγραφα αμφιβόλου ποιότητας

Βρυξέλλες, 04.06.2013

Τον υψηλό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών από την αγορά φαρμάκων από παράνομους διαδικτυακούς χώρους, υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα υγείας και πολιτικής καταναλωτών, κ. Μπορτζ Τόνιο απαντώντας σε σχετική γραπτή ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενος στοιχεία από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), ο Μαλτέζος Επίτροπος,  ανέφερε πως σε πάνω από το 50% των περιπτώσεων, τα φάρμακα που αγοράζονται μέσω διαδικτύου από παράνομους δικτυακούς τόπους είναι ψευδεπίγραφα.

Read more ...
Αύξηση του διαδικτυακού εγκλήματος στην Ε.Ε.

- Περισσότεροι από ένας στους δέκα ευρωπαίους έχουν πέσει θύματα απάτης  -

Βρυξέλλες, 14.05.2013

Περισσότερο από το ένα τρίτο των χρηστών του Διαδικτύου ανά τη ΕΕ (38%), ανέφεραν ότι έχουν λάβει ηλεκτρονικά μηνύματα, με τα οποία τους ζητούσαν με δόλιο τρόπο χρήματα ή προσωπικά δεδομένα. Επιπλέον, το 13% αυτών δεν μπόρεσαν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε υπηρεσίες εξαιτίας επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και το 12% έπεσαν θύματα ηλεκτρονικής απάτης. Το 8% των χρηστών του Διαδικτύου ανέφεραν ότι τους υποκλάπηκαν τα στοιχεία ταυτότητάς τους. Αυτό αναφέρει η αρμόδια Επίτροπος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων κα. Σεσίλια Μάλμστρομ απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Παπανικολάου.

Read more ...
Σημαντικά συμπεράσματα και ανακοινώσεις προκύπτουν σε εκδήλωση για την παιδεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βρυξέλλες, 28.11.2012

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με ιδιαίτερο το ενδιαφέρον και την συμμετοχή των παρευρισκομένων, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου εκδήλωση για την παιδεία με τίτλο: «MFF, Economic crisis and Education: A challenging trialogue.

Ο Υπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανίδα Ευρωβουλευτής κα. Doris Pack, ο Αναπληρωτής - Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Xavier Prats Monné, Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και πολίτες μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι από πολλά κράτη μέλη τοποθετήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς για το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ευρώπη και την ενίσχυση των επενδύσεων στην γνώση, ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, την διαφύλαξη του πολιτισμού, της δημοκρατίας και των αξιών της Ε.Ε.

Read more ...
Δήλωση Γ. Παπανικολάου για την Συμφωνία ACTA
Δήλωση Γ. Παπανικολάου για την Συμφωνία ACTA

Η «πειρατεία» και η παραχάραξη επιφέρουν σημαντική οικονομική και ηθική βλάβη στο δημιουργό και σαφώς πρέπει να καταπολεμηθούν σε διεθνές επίπεδο. Την ίδια στιγμή όμως, η προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου δεν θα πρέπει να περιορίζει θεμελιώδη δικαιώματα όπως την ελευθερία της έκφρασης, την προώθηση και την ανταλλαγή ιδεών και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, θέση την οποία έχω υποστηρίξει επανειλημμένως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Read more ...
Αναξιοποίητοι πόροι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα

"Οι εγκεκριμένες ενέργειες για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε πολίτες (συμπεριλαμβανομένων των τομέων του πολιτισμού και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) στο πλαίσιο των προγραμμάτων της πολιτικής συνοχής, ανέρχονται σε 616 εκατομμύρια ευρώ. Οι ενέργειες για τις οποίες έχουν συναφθεί συμβάσεις ανέρχονται στα 97 εκατ. ευρώ, ενώ οι σχετικές δαπάνες μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 58 εκατ. ευρώ*", σημειώνει ο Ευρ. Επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γ. Χαν έπειτα από άσκηση σχετικού κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

 Ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι παρά την σαφή βελτίωση που παρατηρείται σε ορισμένα κράτη μέλη στο θέμα της ηλεκτρονικής παροχής δημόσιων υπηρεσιών στους πολίτες, αλλά και την ανάρτηση των αποφάσεων της δημόσιας διοίκησης, ώστε να αυξηθεί το αίσθημα της διαφάνειας, πολλά κράτη μέλη εξακολουθούν να σημειώνουν χαμηλές επιδόσεις. Μάλιστα, η Ελλάδα εμφανίζεται ως η τελευταία χώρα μεταξύ των εταίρων της σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις στη διάθεση διαδικτυακών υπηρεσιών στους πολίτες της (37,5% έναντι 84% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

 Ο Επίτροπος Χαν από την πλευρά του πρόσθεσε, ότι το πρόγραμμα διοικητικής μεταρρύθμισης που αφορά τις μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα υποστηρίζει και αυτό τις μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ανέρχεται στα 594 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι ενέργειες για τις οποίες έχουν συναφθεί συμβάσεις ανέρχονται στα 108 εκατ. ευρώ και οι σχετικές δαπάνες μόλις στα 58 εκατ. ευρώ*.

 Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: "Την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η ανάπτυξη είναι πρωταρχικός στόχος για την χώρα. Για να επιτευχθούν όμως θετικοί αναπτυξιακοί ρυθμοί χρειάζεται ένα ευέλικτο και απαλλαγμένο από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις κράτος. Ένα κράτος φιλικό στον πολίτη. Δυστυχώς όμως, η γραφειοκρατία και η έλλειψη ευελιξίας σήμερα κοστίζουν περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στην οικονομία, ενώ η χώρα παραμένει τελευταία ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη μέλη στο θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Τα χρονικά περιθώρια για την απορρόφηση και την αξιοποίηση του υπολοιπόμενου 1 περίπου δις ευρώ από κοινοτικούς πόρους για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στενεύουν πλέον επικίνδυνα".

 

*Στοιχεία που συνέλεξε η Επιτροπή έως την 1η Φεβρουαρίου 2012
Tags: TECHNOLOGY
Read more ...
Κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου στις ευρυζωνικές υπηρεσίες η Ελλάδα
Κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου στις ευρυζωνικές υπηρεσίες η Ελλάδα

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή, Παπανικολάου Γεώργιος (ΕΛΚ)

Θέμα: Πορεία εξάπλωσης δικτύου γρήγορων διαδικτυακών ταχυτήτων στην ΕλλάδαΣύμφωνα με το ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη, θα πρέπει έως το 2013 να έχει δημιουργηθεί μία ενιαία ψηφιακή αγορά που θα βασίζεται σε γρήγορες και πολύ γρήγορες ταχύτητες διαδικτύου η πρόσβαση των οποίων θα είναι εφικτή σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες. Στην Ελλάδα, ωστόσο, παρατηρούνται καθυστερήσεις.

–    Εκτιμά η Επιτροπή ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο που τίθεται από το ψηφιακό θεματολόγιο; Πώς αξιολογεί την πρόοδο των εργασιών του προγράμματος ΣΥΖΕΥΞΗΣ ΙΙ;–    Θεωρεί ότι ο υψηλός συντελεστής φορολόγησης που επιβάλλεται στους χρήστες – και τούτο σε αντίθεση με αυτό που ισχύσει σε άλλα κράτη μέλη – δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων;

Read more ...
Ομάδα δράσης για την ελληνική νεολαία προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στρασβούργο, 13.03.12

Περισσότερα κονδύλια για την απασχόληση των νέων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. ζητούν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. κκ. Παπανικολάου και Πουπάκης

 "Σύμφωνα με την πρόταση πρωτοβουλίας της Επιτροπής για τη νεολαία, θα δημιουργηθεί για την Ελλάδα μια ομάδα δράσης, το έργο της οποίας θα συντονίζει η Γενική Γραμματεία της Επιτροπής, με σκοπό να προσδιοριστούν τα αναγκαία στοιχεία ενός σχεδίου για την απασχόληση των νέων, μεταξύ των οποίων και η βελτίωση της χρήσης των Διαρθρωτικών Ταμείων για προτεραιότητες της νεολαίας" σημειώνει ο Ευρ. Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης κ. Λ. Αντόρ έπειτα από κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησαν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. κκ. Παπανικολάου και Πουπάκης σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της αυξανόμενης νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα.

Read more ...
Αναξιοποίητοι πόροι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα

Βρυξέλλες, 06.03.2012

"Οι εγκεκριμένες ενέργειες για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε πολίτες (συμπεριλαμβανομένων των τομέων του πολιτισμού και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) στο πλαίσιο των προγραμμάτων της πολιτικής συνοχής, ανέρχονται σε 616 εκατομμύρια ευρώ. Οι ενέργειες για τις οποίες έχουν συναφθεί συμβάσεις ανέρχονται στα 97 εκατ. ευρώ, ενώ οι σχετικές δαπάνες μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 58 εκατ. ευρώ*", σημειώνει ο Ευρ. Επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γ. Χαν έπειτα από άσκηση σχετικού κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

 Ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι παρά την σαφή βελτίωση που παρατηρείται σε ορισμένα κράτη μέλη στο θέμα της ηλεκτρονικής παροχής δημόσιων υπηρεσιών στους πολίτες, αλλά και την ανάρτηση των αποφάσεων της δημόσιας διοίκησης, ώστε να αυξηθεί το αίσθημα της διαφάνειας, πολλά κράτη μέλη εξακολουθούν να σημειώνουν χαμηλές επιδόσεις. Μάλιστα, η Ελλάδα εμφανίζεται ως η τελευταία χώρα μεταξύ των εταίρων της σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις στη διάθεση διαδικτυακών υπηρεσιών στους πολίτες της (37,5% έναντι 84% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

Read more ...
Την άμεση υλοποίηση όλων των έργων προτεραιότητας στην Ελλάδα ζητούν οι Ευρωβουλευτές κα. Μ. Γιαννάκου, κκ. Γ. Παπανικολάου και Κ. Πουπάκης

Βρυξέλλες, 01.03.2012

«Εμπόδια που δεν αποδίδονται μόνο στη μη διαθεσιμότητα των πόρων αλλά και σε ζητήματα όπως οι μακροχρόνιες δικαστικές διαδικασίες (π.χ. απαλλοτριώσεις) παρακωλύουν την εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων έργων στην Ελλάδα», υπογραμμίζει ο Ευρ. Επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γ. Χαν έπειτα από σχετική ερώτηση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κα. Μ. Γιαννάκου και των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κκ. Γ. Παπανικολάου και Κ. Πουπάκη.

 

Συγκεκριμένα, ο Αυστριακός Επίτροπος σημειώνει ότι ο κατάλογος των 181 σχεδίων προτεραιότητας εκπονήθηκε ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Επιτροπής. Όλα τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να καταστούν επιχειρησιακά έως το τέλος του 2015, ωστόσο, διάφοροι λόγοι, σήμερα, εμποδίζουν την ολοκλήρωσή τους. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ειδική Ομάδα (Task Force) για την Ελλάδα επικουρεί τις ελληνικές αρχές στον προσδιορισμό μέτρων για τη μείωση της δυσκίνητης και χρονοβόρου γραφειοκρατίας, καθώς και στη χρησιμοποίηση τεχνικής βοήθειας για τη διευκόλυνση της εφαρμογής των σχεδίων όποτε απαιτηθεί*.

Read more ...
Δεκάδες χιλιάδες εγκληματικές πράξεις ετησίως στο διαδίκτυο Με καθυστέρηση προωθείται η ευρωπαϊκή πλατφόρμα έγκαιρης ειδοποίησης
Βρυξέλλες, 01.02.2012

"Ο αριθμός των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο που αναφέρονται από τους πολίτες αυξάνεται σταθερά, φθάνοντας τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ετησίως σε κάθε χώρα", υπογραμμίζει η Επίτροπος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, κα Σ. Μάλμστρομ έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου σχετικά με την πορεία διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής πλατφόρμας ειδοποίησης, όπου οι αναφορές που υποβάλλονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ σχετικά με παράνομο περιεχόμενο στον παγκόσμιο ιστό και άλλα εγκλήματα που συνδέονται με το Διαδίκτυο θα συγκεντρώνονται για διασταυρούμενο έλεγχο.

Read more ...
Στα 12,3 δις ευρώ εκτιμάται ο τζίρος των ηλεκτρονικών παιγνίων στην Ευρώπη - Αδυναμία ελέγχου της αγοράς από το υπάρχον κοινοτικό πλαίσιο -

Βρυξέλλες, 24.01.2012

Την εκτίμηση ότι τον επόμενο χρόνο ο τζίρος των ηλεκτρονικών παιγνίων στην Ευρώπη θα διπλασιαστεί σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2008 (6,16 δις ευρώ), καθώς η συγκεκριμένη διαδικτυακή αγορά είναι η ταχύτερη αναπτυσσόμενη στην Ε.Ε. εξέφρασε ο Επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών, κ. Μ. Μπαρνιέ σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.Ο κ. Παπανικολάου απευθυνόμενος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι από τους 14.823 ενεργούς ιστοτόπους για τυχερά παιχνίδια στην Ευρώπη, πλέον του 85% λειτουργούν χωρίς άδεια και έθεσε στην Επιτροπή το ζήτημα της αποτελεσματικότητας της κοινοτικής οδηγίας 2005/60/ΕΚ, κατά της νομιμοποίησης προσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο σύνολο των κρατών μελών. Η Επιτροπή αναγνωρίζοντας τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφαρμογή της εν λόγω οδηγίας, σημείωσε πως σε αυτή δεν περιλαμβάνεται ασφαλές πλαίσιο για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης προσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο διαδίκτυο, καθώς τον καιρό που συντάχθηκε, οι διαδικτυακές υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας σύνδεση δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένες όσο σήμερα.

Read more ...
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  Next 
  •  End 
  • »