Giorgos Papanikolaou


ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2018
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

Πώς ο "σταυρός" αναβαθμίζει τη δημοκρατία μας

Άρθρο Γ. Παπανικολάου στο news247.gr (18.02.2014)

Παρά την αναβάθμιση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία λήψης αποφάσεων έπειτα από την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, οι Βρυξέλλες για τους περισσότερους συμπολίτες μας παραμένουν ακόμη μακριά. Φαντάζουν και σήμερα ως ένα ευρωπαϊκό κέντρο εξουσίας, με δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές παραμέτρους, με δυσνόητες και πολλές φορές βαρετές διαδικασίες.

Σε αυτό το διαπιστωμένο δημοκρατικό έλλειμμα, αν προσθέσουμε την οικονομική κρίση, τότε αμέσως αποκτάμε ένα περιβάλλον ικανό να αναπτύξει και να θρέψει τα πιο ευρωσκεπτικιστικά αν όχι ευρωφοβικά πολιτικά αισθήματα.

Οι ευρωεκλογές αποτελούσαν πάντα μια ιδανική ευκαιρία να συζητηθεί διεξοδικά, μακριά από εμμονές ή προκαταλήψεις, το τι ακριβώς διακυβεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν σκέψεις και προβληματισμοί γύρω από το ευρωπαϊκό εγχείρημα, τη διαδικασία ολοκλήρωσης και της στενότερης συνεργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα ...
 

Συνέντευξη Γ. Παπανικολάου στο Real.gr και στην δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη

12.11.2013


Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα μετά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ;

Το ζητούμενο κάθε ημέρα που κυλάει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας είναι η πολιτική σταθερότητα. Και αυτή διασφαλίστηκε εκ νέου και ενισχύθηκε. Ασκήσεις αστάθειας δεν επιτρέπονται εν μέσω μιας εθνικής προσπάθειας για έξοδο από την κρίση. Επιτακτική ανάγκη είναι η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και φυσικά όχι η άγονη αντιπαράθεση.

Διαβάστε Περισσότερα ...
 

Η αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνιστά αναβάθμιση της ίδιας της δημοκρατίας μας

Η χώρα μας, που πασχίζει να βγει από τη χειρότερη μεταπολεμική οικονομική κρίση, έχει ανάγκη από σύγχρονους, αξιόπιστους και αποδοτικούς δημόσιους οργανισμούς. Με υπαλλήλους που θα κρίνονται και θα αξιολογούνται καθημερινά και με λειτουργία ανάλογη με εκείνη των αντίστοιχων οργανισμών σε μεγάλες χώρες του εξωτερικού. Με κανόνες που θα κατοχυρώνουν την αξιοκρατία και την ισονομία. Με όφελος για κάθε πολίτη και για τον τόπο μας συνολικά.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει μια ξεχωριστή, μοναδική θέση από όλους τους οργανισμούς. Διαδραματίζει σημαντικό εθνικό και κοινωνικό ρόλο, για τη διατήρηση των δεσμών των αποδήμων με την πατρίδα μας και των ακριτών μας με το κεντρικό κράτος. Διαθέτει σπουδαίο οπτικοακουστικό αρχείο, που είναι στοιχείο της κληρονομιάς μας.

Διαβάστε Περισσότερα ...
 

Όχι άλλες Μανωλάδες

Άρθρο ευρωβουλευτή Γ. Παπανικολάου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» (21.04.2013)

 Άλλη μία φορά η ελληνική κοινωνία «πέφτει από τα σύννεφα». Άλλη μία φορά κάνουμε ότι δεν είχαμε δει και ότι δεν γνωρίζαμε. Άλλη μία φορά καταδικάζουμε ομόθυμα την συμπεριφορά των επιστατών-κομάντος και του εργοδότη–μεγαλοτσιφλικά της Μανωλάδας. Ο τύπος έχει γεμίσει από δηλώσεις, αναλύσεις, επικρίσεις. Αλήθεια, όμως, πόσοι συζητούμε για το πρόβλημα και τη λύση του χωρίς συναισθηματισμούς και υπερβολές;

Διαβάστε Περισσότερα ...
 

Σημεία Συνέντευξης του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Παπανικολάου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό RealFM και στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο

18.04.2013

Με αφορμή τα επεισόδια στην Μανωλάδα

«Να τιμωρηθούν οι δράστες»

Απόλυτη εφαρμογή του νόμου ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στη Μανωλάδα Ηλείας. Τόνισε ότι οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν ενώ το συμβάν θα πρέπει να γίνει αφορμή για μια ευρύτερη συζήτηση σε σχέση με τους ελέγχους που γίνονται για την πάταξη της μαύρης εργασίας. Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου ανέφερε πως και στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε άλλες χώρες το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκαν ανάλογα φαινόμενα.

Διαβάστε Περισσότερα ...
 


Σελίδα 1 από 7